"Bigbank" Latvijas filiāle plāno investēt 10 miljonus € jaunos nekustamo īpašumu projektos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

"Bigbank" Latvijas filiāle sākusi izsniegt aizdevumus nekustamo īpašumu projektu attīstīšanai, un šogad plāno investēt 10 miljonus eiro jaunos nekustamo īpašumu projektos, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

"Paredzam, ka nekustamo īpašumu tirgus Latvijā ir ar potenciālu attīstīties. Īpašs pieprasījums ir pēc ekonomiskām ģimenes mājām Pierīgā, kas nav ne lielas, ne greznas, bet ar visām komunikācijām un cenā līdz 1400 eiro kvadrātmetrā. Vēl joprojām 70% Latvijas iedzīvotāju dzīvo padomju laikos celtajos daudzdzīvokļu namos, arī šis dzīvojamais fonds ar laiku būs aizstājams ar jauniem daudzdzīvokļu namiem. Tajā pašā laikā - lai arī ekonomika piedzīvo strauju izaugsmi, nekustamo īpašumu cenas pieaug mēreni, atbilstoši ekonomikas attīstībai," sacīja "Bigbank" Latvijas filiāles vadītājs Ģirts Kurmis.

"Bigbank" aizdevumu nekustamo īpašumu projektiem izsniedz no 10 000 eiro līdz 3,5 miljonu eiro apmērā uz termiņu līdz diviem gadiem.

Bankā arī atzīmēja, ka Igaunijā un Lietuvā "Bigbank" nekustamo īpašumu attīstīšanas projektus kreditē no 2010.gada.

"Bigbank" ir Igaunijas kapitāla banka, kas darbojas kopš 1992.gada. Tā specializējas patēriņa kredītu izsniegšanā privātpersonām Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Somijā, Spānijā un Zviedrijā. Banka pakalpojumus piedāvā arī Austrijā, Vācijā un Nīderlandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu