Pazuduši 18 Šrilankas teroraktu organizatora ģimenes locekļi (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Šrilankas terorista māsa paziņojusi, ka pēc Lieldienu teroraktiem baznīcās un viesnīcās, kuros nogalināti vairāk nekā 250 cilvēku, pazuduši 18 viņas ģimenes locekļi un, iespējams, viņi jau ir miruši, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Starp spridzinātājiem pašnāvniekiem, kas gāja bojā Lieldienu teroraktos, bija Šrilnakas varasiestāžu meklētais islāma ekstrēmists Zahrans Hašims.

Tiek uzskatīts, ka viņam bijusi galvenā loma šo teroraktu plānošanā. Viņš uzspridzinājās Kolombo pieczvaigžņu viesnīcā "Shangri-La".

Zahrans Hašims bija vietējo islāmistu grupējuma "National Thowheeth Jama'ath" līderis.

Kopš uzbrukumiem Šrilankas policija rīkojusi plašus reidus. Šajā lietā aizturēti jau gandrīz simts cilvēki.

Hašima māsa Mahanija Hašima sarunā ar CNN norāda, ka viņa policijā atpazinusi savu brāli pēc fotogrāfijām, kurās redzamas viņa ķermeņa daļas. Šis fotogrāfijas uzņemtas uzreiz pēc Lieldienu teroraktiem.

Tāpat sieviete stāsta, ka starp pazudušajiem viņas ģimenes locekļiem ir trīs viņas brāļi, viņas tēvs un viņas māsas vīrs.

Saistībā ar teroraktu lietas izmeklēšanu Šrilankas policija pagājušajā nedēļā aizturēja vairākus cilvēkus, veicot plašus reidus valsts austrumos. Vienā no reidiem izcēlās apšaude, kurā tika nogalināti vairāk nekā desmit cilvēki.

Šajā reidā gāja bojā prominents grupējuma "National Thowheeth Jama'ath" Moahamneds Nijass – viņš bija Mahanijas Hašimas svainis.

Vienā no namiem, kurā veikts reids, bija arī Mahanijas Hašimas trīs brāļu sievas, viņas māsa un viņas māte, kā arī septiņi bērni.

Par savu radinieku likteni Mahanijai pagaidām ziņu neesot.

Kā ziņots, Lieldienu sprādzieni Šrilankā gandrīz vienlaikus notika trīs baznīcās, kad tur norisinājās Lieldienu dievkalpojumi, un trīs viesnīcās.

Pagājušajā nedēļā Šrilankas varasiestādes samazināja Lieldienu teroraktu upuru skaitu no 359 uz 253, skaidrojot, ka daļa no sprādzienos sakropļotajiem ķermeņiem pieskaitīti divreiz.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu