Dietoloģe Lolita Neimane par organisma attīrīšanas metodēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Attīri organismu ar baudu! Attīries no toksīniem un sārņiem, lai uzņemtu maksimālu enerģijas lādiņu! Ātra svara zaudēšana ar organisma attīrīšanu! Pirmais solis pretim pavasarim -zarnu attīrīšana. Tamlīdzīgas attīrīšanas jeb detoksikācijas procedūras ir modē. Parasti tiek piedāvātas klizmas, tējas, uztura bagātinātāji. Tomēr labākajā gadījumā no tām nav nekāda jēga, sliktākajā tas kaitē organismam.

Absurdu “organisma attīrīšanas” procedūru ir ne mazums, piemēram, citrona, sāls klizma, kafijas klizma.

Internetā klejoja ieteikums dzert pienu, kurā izšķīdināta sauja aktīvās ogles tablešu.

“Detoksikācijas tējas, dažādas procedūras - tas viss ir bizness,” saka Rīgas Stradiņa universitātes Sporta un uztura katedras lektore, studiju programmu Uzturs un Uzturzinātne vadītāja Lolita Neimane. “Tikpat labi varat dzert bērzu sulu un uzskatīt, ka notiek organisma attīrīšana, jo tas, kas palīdz izvadīt no organisma nevajadzīgo, ir šķidrums. Mums ir superorgāns - aknas, kas organismā veic atīrīšanas funkciju.

Periodiski parādās jaunas “attīrīšanās” metodes. Kādreiz modē bija urīna dzeršana. Pēdējā laikā gan par to vairs nedzird.

Ēšana ir bauda, kas pazūd pēdējā, un, ja kādā brīdī cilvēks pasaka, ka viņam nav apetīte, jāmeklē veselības problēmas, jo laba apetīte ir veselības pazīme.

Daudzi cilvēki nevis ēd, bet rij - piebrauc pie ēstuves, paņem ēdienu un turpat mašīnā norij.

Es arī dažreiz kaut ko apēdu steidzīgi, bet pārsvarā man ir svarīgi, lai būtu skaists šķīvis, labi galda piederumi – gari un slaidi. Vajadzētu ielāgot, ka puse no šķīvja ir dārzeņi un nevis maza daļa, kā pie mums ierasts.”

CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu