Tramps grib iekasēt nodevas no patvēruma meklētājiem (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps devis rīkojumu savai administrācijai mainīt patvēruma lūgumu izskatīšanas noteikumus, tostarp pieprasīt pieteikumu iesniedzējiem samaksāt attiecīgu nodevu, naktī uz otrdienu paziņojis Baltais nams.

Izmaiņas arī paredz, ka lūgumi būs jāizskata 180 dienu laikā.

Patvēruma meklētājiem būs arī jāmaksā nodeva par darba atļauju pieprasīšanu, bet nelegālajiem imigrantiem un personām, kas pieķertas, nelegāli šķērsojot robežu, būs grūtāk saņemt pagaidu darba atļaujas.

Nelegālajiem imigrantiem, kas saņēmuši pēdējo brīdinājumu par deportēšanu, darba atļaujas tiks anulētas.

Tramps nesen tviterī nodēvēja ASV imigrācijas likumus par "vājiem, neefektīviem un bīstamiem".

Tramps ir izvietojis karavīrus uz robežas ar Meksiku un izsludinājis ārkārtas stāvokli, lai gūtu piekļuvi līdzekļiem žoga būvniecībai uz šīs robežas, ko viņš apsolīja savā priekšvēlēšanu kampaņā.

ASV tieslietu ministrs Bils Bars pirms divām nedēļām deva rīkojumu tiesnešiem, kas izskata imigrantu lietas, turpmāk neatļaut imigrantiem, kas aizturēti pēc iekļūšanas ASV nelegāli, iemaksāt drošības naudu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu