ASV ģenerālprokurors atsakās liecināt Pārstāvju palātā par Millera ziņojumu (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV ģenerālprokurors Bils Bārs
ASV ģenerālprokurors Bils Bārs Foto: AFP/SCANPIX

ASV ģenerālprokurors Bils Bārs atteicies ceturtdien liecināt Kongresa Pārstāvju palātā par īpašā prokurora Roberta Millera ziņojumu.

Millers vadīja izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās un 22.martā iesniedza Bāram ziņojumu par izmeklēšanas rezultātiem.

Ziņojums ir konfidenciāls, bet ģenerālprokurors 24.martā nosūtīja Kongresam četru lappušu kopsavilkumu par ziņojuma galvenajiem secinājumiem. Vēlāk ģenerālprokurors pavēstīja, ka nodos atklātībai rediģētu ziņojuma tekstu, kas tika publicēts 18.aprīlī.

Demokrāti ir neapmierināti ar Bāra soļiem Millera ziņojuma sakarā, norādot, ka ģenerālprokurors interpretējis Millera ziņojuma secinājumus, lai aizstāvētu prezidentu Donaldu Trampu.

Pārstāvju palātas Tieslietu komitejas priekšsēdētājs demokrāts Džerijs Nadlers trešdien paziņoja, ka Bārs ir atteicies nodot komitejas rīcībā pilnu nerediģētu Millera ziņojuma kopiju.

Nadlers sacīja, ka Bārs, kurš trešdien piecas stundas sniedza liecību Senātā, nevēlas liecināt Pārstāvju palātā, ja viņa izjautāšanā bez komitejas locekļiem piedalīsies arī komitejas jurists.

"Viņu šausmina stāšanās pretī prasmīgam advokātam," sacīja Nadlers, piebilstot, ka administrācija nevar noteikt nosacījumus, uz kādiem notiek izjautāšana komitejā.

Tieslietu ministrija apstiprināja, ka Nadlera ideja iesaistīt juristu Bāra izjautāšanā, ir cēlonis ģenerālprokurora atteikumam.

Ministrija uzsvēra, ka Bārs ir gatavs runāt ar komitejas locekļiem bez jurista līdzdalības.

Acīmredzami sadusmotais Nadlers norādīja, ka Kongresa aicinājumi sniegt liecību ir obligāti ievērojami, un pavēstīja, ka gadījumā, ja tas nenotiks no brīva prāta, nāksies meklēt veidu, kā piespiest ministru to darīt.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu