Birža vairākām kompānijām piemērojusi uzraudzības statusu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Birža "Nasdaq Riga" vairākām kompānijām ceturtdien piemērojusi uzraudzības statusu neiesniegtu revidēto gada pārskatu dēļ, liecina biržas publiskotā informācija.

Tostarp uzraudzības statuss piemērots "Valmieras stikla šķiedrai", jo emitents nav ievērojis biržas noteikumos noteiktās regulāri sniedzamās informācijas iesniegšanas termiņus un kārtību, proti, līdz 2019. gada 2.maijam kompānija nav iesniegusi "Nasdaq Riga" 2018.gada revidēto gada pārskatu un konsolidēto pārskatu. "Valmieras stikla šķiedra" ir publicējusi paziņojumu, kurā ir sniegusi papildus informāciju par aizkavētajiem pārskatiem.

Tāpat uzraudzības statuss piemērots "Mogo", jo kompānija nav ievērojusi biržas noteikumos noteiktās regulāri sniedzamās informācijas iesniegšanas termiņus un kārtību, proti, "Mogo" līdz ceturtdienai nav iesniegusi biržai pagājušā gada revidēto pārskatu. "Mogo" ir publicējusi paziņojumu, kurā ir sniegusi papildus informāciju par aizkavēto pārskatu.

Birža piemērojusi uzraudzības statusu arī "VIA SMS group", jo kompānija līdz ceturtdienai nav iesniegusi "Nasdaq Riga" pagājušā gada revidēto gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu, kā arī kompānijai "Storent Investments", jo tā līdz ceturtdienai nav iesniegusi "Nasdaq Riga" pagājušā gada revidēto gada pārskatu angļu valodā.

Vienlaikus birža pievienojusi papildus nosacījumu "Grobiņai" piemērotajam uzraudzības statusam, jo kompānija līdz ceturtdienai nav iesniegusi biržai pagājušā gada revidēto gada pārskatu. "Grobiņa" ir publicējusi paziņojumu, kurā ir sniegusi papildus informāciju par aizkavēto pārskatu. Kompānijai 2016.gada 5.aprīlī piemērotais uzraudzības status vēl joprojām ir spēkā.

Tāpat birža pievienojusi papildus nosacījumu "Rīgas kuģu būvētavai" piemērotajam uzraudzības statusam, jo kompānija līdz ceturtdienai nav iesniegusi "Nasdaq Riga" pagājušā gada revidēto gada pārskatu. "Rīgas kuģu būvētavai" 2018.gada 28.maijā piemērotais uzraudzības status vēl joprojām ir spēkā.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu