Atraktīvas idejas, kā iekļaut augus vannasistabas dizainā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Nenoliedzami, augi ir universāls mājas dekors, kas gan izdaiļos interjeru, gan uzlabos gaisa kvalitāti, gan arī tie spēj uzlabot prāta spējas un garastāvokli. Pārsvarā augus ir pieņemts izkārtot viesistabā, virtuvē un guļamistabā, aizmirstot pat vannasistabu, kur zaļajiem iemītniekiem ir teju vai piemērotākā dzīvesvieta. Lūk, idejas, kā vannasistabas interjerā integrēt telpaugus. Ņem vērā, ka augus drīkst izvietot telpās, kur ir pieejams dabīgais apgaismojums – vannasistabās bez logiem labāk izvēlies mākslīgos augus.

Mazi telpaugi starp higiēnas precēm

Ja vannasistaba neizceļas ar plašu telpu, dekorēšanā izmanto mazus augus, piemēram, sukulentus vai orhidejas, kas neaizņems pārāk daudz vietas, bet viennozīmīgi interjerā tie būs pamanāmi. Izvieto nelielos puķupodus uz plauktiem, kur parasti liec šampūnus, krēmus vai smaržu pudelītes.

Papildini dušu ar zaļumiem

Izvietojot augus dušā, iegūsi viegli kopjamu dzīvo dekoru. Ja ir iespējams, uzstādi metāla plauktus uz dušas sienas tā, lai dušas uzgalis atrastos tai iepretim vai nostāk no ūdens plūsmas, un uz tiem izkārto puķupodus. Augiem patiks mitrums, kas parasti valda vannasistabā un tos arī būs retāk jālaista.

Izpušķo vannu

Tas pats attiecas uz vannām – arī šeit augi saņems tiem vajadzīgo mitrumu, turklāt tie vēl piešķirs SPA salonam līdzīgu izskatu. Augiem piemīt spēja atslābināt prātu, tāpēc vannas un augu kombinācija sniegs īstu relaksāciju ūdens procedūru laikā. Izliec augus uz vannas stūriem vai uz vannas plaukta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by • k a i l e y (@kaileyanne____) on

Aizpildi tukšu laukumu uz grīdas

Mēdz teikt, ka lielu vannasistabu īpašnieki ir īsti veiksminieki, tomēr arī vannasistabas piepildīšana var sagādāt dažnedažādus izaicinājumus. Ja telpā ir brīvāki stūri tieši uz grīdas, izmanto lielākus augus kā dekoru – tie būs fokālais punkts, kas acumirklī piesaistīs uzmanību, piepildīs telpu un arī novērsīs uzmanību no bardaka, kas nereti valda vannasistabā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by binneyandsims (@binneyandsims) on

Saskaņo sienu krāsu ar augiem

Ekstravaganta dizaina cienītāji var izmēģināt augu un sienu krāsu saskaņošanu, tādējādi padarot telpu par tropisku oāzi. Šobrīd interjera dizaina modē dominē meža toņi, tāpēc nebaidies no zaļām flīzēm vai sienas krāsas. Amizantam izskatam izvēlies sešstūrainas flīzes, kas vizuāli imitēs ūdensrožu lapas. Papildini zaļās vannasistabas dizainu ar pāris telpaugiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by davidson lane real estate (@davidsonlanereg) on

Uzstādi speciālus plauktus augiem vien

Vannasistabas bieži vien ir tās telpas, kuras ir aizpildītas ar viena līmeņa mēbelēm un tehniku, piemēram, veļasmašīnu un dvieļu skapīti tanī pašā augstumā, bet savukārt sienas ir brīvas. Uz tukšajām sienām piestiprini piekarināmos plauktus, kuros izliec puķupodus ar telpaugiem – šādi piešķirsi telpai daudzslāņainu dizainu un vienlaikus radīsi mājīgu atmosfēru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharnna ? (@sharnnameg) on

Utilizē tukšos stūrus

Tā vietā, lai vannasistabā ieturētu absolūtu minimālismu, tukšajos stūros izvieto palielākus puķupodus ar telpaugiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marieke ? Interior Design (@whisperingbold) on

Atdzīvini blāvu istabu

Augu priekšrocība ir to spilgti zaļās lapas un ziedi, tāpēc tie lieliski spēj piešķirt krāsu un dinamiku telpās, kuras ieturētas neitrālos toņos. Zaļā krāsa funkcionēs kā košs akcents, bet vienlaikus tā nebūs pārāk uzkrītoša un nebojās skandināvisko telpas raksturu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu