Jauna zāles pļāvēja iegāde- kas jāņem vērā tā izvēlē

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Skaists zāliens piemājas teritorijā ir katra saimnieka kārtīgs un smags darbs, tāpēc arī gluda un kopta zāliena izskats var nenākt tik viegli un ātri. Pacietība un pareiza tehnika zāliena kopšanā ir tikai sākuma nosacījumi, lai tiktu līdz mērķim.

Ja Tavas mājas zāliena teritorija ir liela, tad izvēli vispirms jāizdara par labu pašgājēju zāles pļāvējiem, tomēr ne tikai tas ir noteicošais zāles pļāvēja izvēlē. Svarīgi ir arī šīs teritorijas zāles garums un tas, cik bieži plānojat vai varat to nopļaut. Lai zāliens būtu līdzens un labi kopts, ir jāievēro pļaušanas regularitāte.

Lielai teritorijai piemēroti būs benzīna zāles pļāvēji, to jauda ļauj apstaigāt plašāku teritoriju vienā piegājienā. Ja zāle ir nekopta vai raupja un bieza, tad papildus var lūkoties, lai zāles pļāvējam būtu aizmugurējā vai sānu zāles izsviedējs, šādos gadījumos aiztaupīt var laiku zāli grābjot pēc pļaušanas. Zāles pļāvēji, kam ir savācējgrozi palīdz pēc pļaušanas atstāt skaistu un tīru zālienu, tādejādi arī vizuāli daudz pievilcīgāku teritoriju.

Interneta veikalā 220.lv ir lieliski modeļi ērtai zāliena pļaušanai, piemēram, Makita zāles pļāvēji. Tie garantē kvalitāti un ilgu kalpošanas laiku. Zāles savākšanas kastes lielums ir pat 50 litri, tiem ir polsterēts un lokāms rokturis, ko var pielāgot savām ērtībām pļaujot zāli.

Ja zāliens nav tik liels, lai pievērstos lielākas un dārgākas tehnikas iegādei, tad vari izvēlēties elektrisko pašgaitas zāles pļāvēju. Tas paredzēts īsākas zāles pļaušanai un neprasa lielus papildus naudas ieguldījumus.

Elektriskajam zāles pļāvējam, atšķirībā no benzīna zāles pļāvēja nav jāmaina motoreļļa un gaisa filtri. Šis pļāvējs nebūs piemērots, ja teritorijā ir arī krūmi un koki, tam ļoti ērti piemērojami būtu trimmeri.

Lai vieglāk būtu orientēties zāles pļāvēju piedāvājumu džungļos, zemāk sadalījām uzskatāmos punktos un piebildēs, kas kuram ir bonuss vai ērtākās pļaušanas vieta.

  • Elektriskais zāles pļāvējs

Piemēroti mazākai pļaujamai teritorijai ar īsu zāli, tam nav liela jauda. Labs pļāvējs, jo tam ir lēta uzturēšana- nav jāmaina motoreļļa un gaisa filtri. Obligāti jākopj pēc katras pļaušanas reizes, lai pļāvējs darbotos ilgi- jānotīra un jāuzasina asmenis.

  • Benzīna zāles pļāvējs

Paredzēts lielai zāliena vai pļaujamai teritorijai un tas spēs tikt galā arī ar raupjāku zāli. Ātri strādā,parasti ir aprīkots ar jaudīgu dzinēju, kas ilgi kalpo. Vajadzīga regulāra apkope un rūpes, lai attaisnotos solījums par ilgu kalpošanu un darbošanos.

  • Akumulātora zāles pļāvējs

Vidējām pļaušanas platībām, viegli pārvietojams un viegls svarā. Ierobežots laiks pļaušanai- tik cik ir uzlādēts akumulātors, tāpēc par to ir jāparūpējas laikus. Akumulātora zāles pļāvējs nav skaļš un tas aizņem maz vietas, kad to uzglabā vai pārvadā. Šiem pļāvējiem ir pievilcīgas cenas.

  • Trimmeri

Trimmeri piemēroti vidējām pļaušanas teritorijām, ļoti ērti iespējams ir apļaut kokus un krūmus, kā arī šķēršļus,kas ir zālienā vai pļaujamajā teritorijā. Aprīkoti ar rotējošu auklu vai asmeni. Turami rokās ar atbalstu pret plecu. Aizņem maz vietas un arī šai pļaušanas ierīcei ir vajadzīga regulāra apkope.

Vispirms izvērtē, kāda ir Tava pļaujamā teritorija, un kādi šķēršļi tur ir. Iepazīsties ar izvēlētajiem zāles pļāvējiem izlasot rūpīgi tehnisko specifikāciju, kopšanas vajadzību un regularitāti, izvērtē zāles pļāvējus cenu kategorijā, kas atbilstu pļaujamajam daudzumam un ērtībām. Dari to rūpīgi, jo zāles pļāvējs ir ilgtermiņa ieguldījums un līdzvērtīgs pacietīgam darbam skaista dārza un zāliena labiekārtošanā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu