Zēnam uz auss bungādiņas ērti iekārtojas ērce

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Yale–New Haven Hospital, New Haven, CT

Ir dažas skaņas, kuras noteikti neviens negribētu dzirdēt. Piemēram, skaņa, kas rodas, ērcei rosoties uz bungādiņas.

Tomēr tieši tas notika ar 9 gadus vecu zēnu no Konektikutas, ASV. Viņš pie ārsta tika nogādāts pēc tam, kad sūdzējās par kādu svešķermeni un dīvainām skaņām viņa labajā ausī. Notikums detalizēti aprakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “The New England Journal of Medicine”.

Ārstiem viss kļuva skaidrs, kad, ielūkojoties zēna ausī, viņi pamanīja kādu nelūgtu viesi – ērci, kas ērti bija iekārtojusies uz bungādiņas. Ārsti arī novēroja, ka ausī bija izveidojies iekaisums.

Ārsts Deivids Keisle, kurš palīdzēja ārstēt zēnu, medijiem pastāstīja, ka viņš nekad nebija redzējis šādu gadījumu, tomēr ir zināms, ka retumis tā notiek.

Dūcošā skaņa, par ko pirmajās dienās sūdzējās zēns, visticamāk, radās, ērcei lienot pa auss kanālu bungādiņas virzienā.

“Jo skaņas avots nonāk tuvāk bungādiņai, jo skaļāka kļūst skaņa. Zēnu bija pamatīgi nomocījusi pieaugošā sīkšana, ērcei tuvojoties bungādiņai,” izdevumam “Live Science” teica Keisle.

Tiesa, brīdī, kad ārsti ērci pamanīja, tā jau bija mirusi.

Ārsti centās ērci izņemt no auss jau pirmās vizītes laikā, tomēr tā bija piesūkusies bungādiņai. Tāpēc zēns tika nogādāts pie ķirurga, kur ar āķim līdzīga instrumenta un anestēzijas palīdzību ērce no auss tika izvilkta.

Izrādījās, ka tā bija Amerikas suņu ērce “Dermacentor variabilis”

Pēc tam, kad ērce bija izņemta, zēnam tika izrakstīts antibiotiku kurss, lai izvairītos no tālākas infekcijas. Pēc mēneša zēns bija pilnībā atveseļojies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu