Tukliem pusmūža cilvēkiem ir par 50% lielāka iespēja pāragri nomirt (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Alus vēders.
Alus vēders. Foto: pixabay.com

Lielā pētījumā, kurā apkopoti Lielbritānijā iegūtie dati, zinātnieki secinājuši, ka cilvēkiem ar pamatīgu lieko svaru pusmūžā ir par 50% lielāks pāragras nāves risks, nekā tiem, kuri nav aptaukojušies, vēsta "The Guardian".

Pētījumā parādīts, ka cilvēkiem ar lieko svaru ir lielāka iespēja sasirgt ar virkni nopietnu slimību un rezultātā piedzīvot pāragru nāvi. Šiem cilvēkiem pusmūžā ir 12 reizes lielāka iespēja piedzīvot diabētu, 22 reizes lielāka iespēja piedzīvot miega apnoju un gandrīz četras reizes lielāka iespēja piedzīvot sirds apstāšanos nekā tiem, kuri necieš no liekā svara.

Pētījumā tika aptverti dati par 2,8 miljoniem anonīmu pacientu, ļaujot precīzi noskaidrot, cik liela ietekme liekajam svaram ir uz cilvēka dzīves ilgumu. Pat neliels liekais svars ievērojami paaugstina augstākminēto slimību risku, savukārt ļoti smagi aptaukošanās gadījumi pāragras nāves risku var palielināt pat par 50%.

Tomēr jāņem vērā, ka pētījumā nav pierādīta cēloņsakarība, jo tas ir novērošanas nevis klasisks pētījums, kurā viena cilvēku grupa tiek salīdzināta ar citu. Jebkurā gadījumā pētījums uzskatāmi parādīja cik aptaukošanās ir nopietna problēma Lielbritānijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu