Vīrietis iekrīt vulkānā un izdzīvo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kīlauea vulkāns Havaju salās.
Kīlauea vulkāns Havaju salās. Foto: Public Domain

Kāds vīrietis pirmajā maijā iekritis Havaju salu Kīlauea vulkānā, tomēr izdzīvojis, rakstīts Nacionālā parka dienesta mājaslapā.

Vīrietis bija pārkāpis pāri skatu laukuma nožogojumam, lai paskatītos pāri klints malai, bet zaudēja līdzsvaru un iekrita 91 metru dziļajā vulkāna krātera padziļinājumā.

Vairākas stundas vēlāk glābēji vīrieti dzīvu, bet nopietni ievainotu atrada 21 metru zemāk padziļinājumā. Izmantojot virves, nestuves un helikopteru, glābējiem izdevās cietušo vīrieti nogādāt slimnīcā.

Armijas pārstāvji atklāja, ka 32 gadus vecais vīrietis bija kareivis, kurš Havaju salās atradās mācību misijā. Pašlaik viņa veselības stāvoklis ir stabils.

Lai arī Kīlauela vulkāns pašlaik neizvirst, tomēr ir viens no aktīvākajiem vulkāniem pasaulē. Vēl pagājušajā gadā apjomīgā izvirdumā tika iznīcinātas 700 mājas, liekot evakuēties tūkstošiem cilvēku.

“Vulkāna apmeklētājiem nekad nevajadzētu riskēt un kāpt pāri barjerām. Tas var novest pie nopietniem ievainojumiem vai nāves,” paziņojumā teica Nacionālā parka pārstāvis Džons Brovards.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu