Valdība pieņem jaunu licences izsniegšanas kārtību komercdarbībai ar ieročiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Valdība šodien, 7. maijā, pieņēma jaunu licences izsniegšanas kārtību komercdarbībai ar ieročiem, munīciju un speciālajiem līdzekļiem.

Iepriekš Saeimā pieņemtais "Ieroču aprites likums" paredz deleģējumu Ministru kabinetam noteikt kārtību, kādā komersantam izsniedz licenci.

Saglabājot līdzšinējo Ministru kabineta noteikumos licenču izsniegšanas kārtību komercdarbībai ar ieročiem, munīciju un speciālajiem līdzekļiem, jaunajā kārtībā ir ieviesti papildinājumi.

Viens no papildinājumiem saskaņā ar "Ieroču aprites likumu" paredz, ka licences komercdarbībai ar A kategorijas šaujamieročiem un to sastāvdaļām, A kategorijas munīciju un tās sastāvdaļām tiek izsniegtas uz pieciem gadiem. Patlaban saskaņā ar Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma speciālajām atļaujām nav noteikts darbības termiņš.

Vienlaikus šodien valdībā pieņemtie noteikumi paredz ieroču komersantiem, kas veic komercdarbību ar B, C un D kategorijas ieročiem, E kategorijas gāzes ieročiem un signālieročiem, kā arī speciāliem līdzekļiem, saglabāt iepriekšējo licences darbības termiņu un izsniegt minētās licences uz nenoteiktu laiku.

Otrs papildinājums paredz izveidot regulējumu attiecībā uz ieroču brokera komercdarbības reglamentāciju. Valdībā šodien pieņemtie noteikumi paredz, ka Valsts policijas licencēšanas komisija uz pieciem gadiem izsniedz ieroču brokera licenci komercdarījumiem ar A kategorijas medību, sporta, pašaizsardzības, kolekcijas šaujamieročiem un to būtiskajām sastāvdaļām, tiem paredzēto munīciju un tās sastāvdaļām.

Vienlaikus projekts paredz ieroču brokerim, kas sniedz brokera pakalpojumus tikai ar B vai C kategorijas ieročiem izsniegt minētās licences uz nenoteiktu laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu