Tramps nosaka sankcijas Irānas metalurģijas sektoram (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: nima; hopographer, CC BY-ND 2.0

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien parakstījis rīkojumu, nosakot sankcijas Irānas metalurģijas sektoram, vienlaikus paužot cerību, ka varēs "kādu dienu" tikties sarunās ar Irānas vadītājiem.

Baltais nams pavēstīja, ka sankcijām tiek pakļauta tirdzniecība ar Irānas dzelzi, tēraudu, alumīniju un varu.

"Šodienas soļi ir vērsti pret Irānas ienākumiem no rūpniecisko metālu eksporta, kas ir 10% no tās eksporta ekonomikas, un tiek pausts brīdinājums citām valstīm - Irānas tērauda un citu metālu nonākšana jūsu ostās vairs netiks pieciesta," teikts Trampa paziņojumā.

"Teherāna var sagaidīt tālākas sankcijas, ja tā pamatos nemainīs savu uzvedību."

Nomainot paziņojuma toni, Tramps, kurš bija bargs izteikumos pret Ziemeļkoreju pirms vēsturiskajām sarunām ar tās līderi Kimu Čenunu, apliecināja, ka vēlas sarunas.

"Es ceru kādu dienu tikties ar Irānas līderiem, lai izstrādātu vienošanos, un, kas ir ļoti svarīgi, spertu soļus, lai gādātu Irānai nākotni, kādu tā ir pelnījusi," norādīja prezidents.

Tramps pērn maijā paziņoja, ka Savienotās Valstis vienpusējā kārtā izstājas no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās un pakāpeniski atjauno sankcijas. Pārējās vienošanās puses apņēmušās to ievērot.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu