Ņujorkas štats dos ASV Kongresam pieeju Trampa nodokļu deklarācijām (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas štata Senāts trešdien pieņēma likumprojektu, kas paredz dot ASV Kongresam piekļuvi prezidenta Donalda Trampa nodokļu deklarācijām šajā štatā, pēc tam, kad Tramps bloķēja Kongresa komiteju mēģinājumus iepazīties ar viņa nodokļu deklarācijām par pagājušajiem gadiem.

Šis likumprojekts vēl jāpieņem arī Ņujorkas Štata sapulcei, bet tajā dominē Demokrātu partijas politiķi un pieņemšana ir tikpat kā droša.

Pēc likumprojekta pieņemšanas abās štata likumdošanas institūcijās tas būs jāparaksta Ņujorkas štata gubernatoram demokrātam Endrū Kuomo, kurš jau ir licis saprast, ka to atbalsta.

Likumprojekts, kuru ierosināja Ņujorkas štata demokrātu senators Breds Hoilmens, pilnvaro štata fiskālās iestādes iepazīstināt ar nodokļu deklarācijām trīs ASV Kongresa komitejas Vašingtonā.

Lielākajā daļā ASV štatu nodokļu maksātājiem ir jāiesniedz trīs atsevišķas nodokļu deklarācijas: vienu – federālajai valdībai, otru – štata administrācijai, un trešo – pilsētas, kur viņi dzīvo, pašvaldībai.

ASV Finanšu ministrija otrdien noraidīja Kongresa prasību iesniegt Trampa federālās nodokļu deklarācijas, kuras Kongress pieprasa saistībā ar izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās.

Bijušā nekustamo īpašumu magnāta Trampa štata nodokļu deklarāciju iesniegšana var dot pirmo, lai gan tikai daļēju, priekšstatu par Trampa pašreizējo finanšu situāciju. Viņš pats ir pasludinājis sevi par multimiljardieri.

Tramps ir pirmais ASV prezidents kopš septiņdesmito gadu Votergeitas skandāla, kas nav publiskojis savas nodokļu deklarācijas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu