Nekvalitatīvā krievu nafta Baltkrievijai radījusi simtiem miljonu lielus zaudējumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

No Krievijas piegādātā nekvalitatīvā nafta, kurā hlorīdu līmenis daudzkārt pārsniedzis pieļaujamo normu, Baltkrievijai radījusi simtiem miljonu dolāru lielus zaudējumus, tā pavēstījis Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. Viņš arī paudis cerību, ka Maskava kompensēs radītos zaudējumus.

Ziņu aģentūrai Interfax Lukašenko apstiprinājis, ka pašlaik pa cauruļvadu „Družba” Baltkrievijai jau saņem tīru naftu. Daļa no netīrās naftas ir pārsūknētas Baltkrievijas naftas glabātuvēs.

Aprīlī Baltkrievijas eksperti konstatēja, ka no Krievijas piegādātajā naftā ir paaugstināts hlorīdu līmenis, dažos paraugos tas pārsniedza normu vairāk nekā simt reižu. Tāpēc Baltkrievija, Polija un Ukraina apturēja Krievijas naftas piegādi pa cauruļvadu "Družba", bet Baltkrievija apturēja gaišo naftas produktu eksportu, tai skaitā uz Baltijas valstīm.

Tomēr nekvalitatīvā nafta ir nodarījusi bojājumus iekārtām, un Baltkrievijas amatpersonas paziņojušas, ka varētu pieprasīt kompensāciju Krievijai vairāku simtu miljonu ASV dolāru apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu