"Forum Cinemas" apvieno uzņēmumus Baltijas valstīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Somijas uzņēmumu grupai "Finnkino" piederošais kinoteātru operators "Forum Cinemas" uzņēmumus Latvijā un Lietuvā pievienos kompānijai Igaunijā, darbību Baltijas valstīs turpmāk vadot no galvenā biroja Tallinā.

Latvijas un Lietuvas uzņēmumi, kam abiem nosaukums ir "Forum Cinemas", tiek apvienoti ar tāda paša nosaukuma Igaunijas uzņēmumu, izveidojot vienu kompāniju, ziņu aģentūrai BNS paskaidroja "Forum Cinemas" vadītājs Baltijas valstīs Kristjans Kongo.

"Mēs veidojam vienotu kompāniju Baltijas valstīs. Tā kā jau gadiem grupai esam viena teritorija, apvienojam kompānijas arī juridiski," viņš paskaidroja.

Tā kā Baltijas valstu atzars grupā strādā vienā reģionā ar Somiju, Zviedriju un Norvēģiju, Tallina ir ģeogrāfiski tuvāk Ziemeļvalstīm, stāstīja Kongo.

"Tādēļ galvenais birojs būs Tallinā," viņš teica.

"Šī reorganizācija jau ir notikusi, pašlaik tas tiek noformēts juridiski. Vienota vadība Baltijas valstīs mums ir jau kopš pagājušā gada beigām," Kongo piebilda.

"Forum Cinemas" īpašnieks ir Somijas grupa "Finnkino Group", kas ietilpst ASV kinoteātru tīklā AMC. ASV holdinga akcijas kotē Ņujorkas biržā, un AMC ir lielākā kinoteātru grupa ASV. AMC akciju vairākums pieder Ķīnas investīciju kompānijai "Wanda Group".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu