"Jaunās Saskaņas" EP deputāta kandidāts nezina, ka Latvijai ir sava armija (4)

Nākamā pietura - Brisele
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Portāla TVNET Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debašu raidījumā «Nākamā pietura – Brisele» tiek diskutēts par Eiropai un arī Latvijai svarīgiem jautājumiem. Raidījuma trešajā sērijā uz žurnālista un politologa Toma Rātfeldera jautājumiem atbildēja Artūrs Malta no partijas «Jaunā Saskaņa».

Malta diskusijas laikā atbildēja uz jautājumu par nepieciešamību ES aktīvāk sadarboties ar Amerikas Savienotajām Valstīm un politiķis pauda salīdzinoši anti-amerikānisku nostāju. «Kāpēc mums būtu jāliek tāds modelis, kā Amerika? Amerika nekas mums nav,» pauda Malta.

Reaģējot uz žurnālista piebildi, ka mums tomēr ir svarīgas ASV drošības garantijas Baltijas jūras reģionā, Malta izplūda vēl garākā stāstā un apgalvoja, ka šādas drošības garantijas vispār nav dotas un ar ASV drošības jomā saistīties nevajag. «Mūsu karavīri ir krituši Afganistānā un krituši Irākā. Priekš kam tas ir vajadzīgs? Mēs vairs neesam Latvija kā Latvija. Mums nav savas armijas. Mums ir algotņi un tie karos tur, kur vairāk maksā,» apgalvoja Malta.

Žurnālists šo apgalvojumu lūdza nedaudz noprecizēt un mēģināja norādīt, ka Latvijai tomēr sava regulārā armija ir. Tomēr Malta tam nepiekrita un teica, ka patiesi neatkarīga Latvija ir bijusi tikai pirmās Republikas laikā. Atbildes noslēgumā, politiķis pauda savu skatījumu par Eiropas Savienību. «Es neesmu pret to, bet tikai ne tādā veidā, kādā tur tagad esam,» teica Malta.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu