"Boeing" pabeidzis "737 MAX" lidmašīnu programmatūras atjauninājuma izstrādi un testēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV aviobūves uzņēmums "Boeing" ir pabeidzis lidmašīnu "737 MAX" atjauninājuma izstrādi un testēšanu, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā informēja uzņēmuma pārstāvji, ar atjaunināto programmatūru aprīkotās "737 MAX" sērijas lidmašīnas veikušas jau 207 lidojumus, kas kopumā ilguši 360 stundas.

Kā vēstīts, lidmašīnu "737 MAX" lidmašīnu izmantošana visā pasaulē tika pārtraukta pēc tam, kad pusgada laikā divas traģiskas aviokatastrofas piedzīvojas šī modeļa lidmašīnas.

Šis atjauninājums, kurā risināta problēma ar lidojuma vadības sistēmu, kas tiek vainota par abu lidmašīnu avārijām, ir jāapstiprina ASV un starptautiskajiem regulatoriem, kas lems par atļauju lidmašīnas atkal izmantot pasažieru pārvadājumiem.

ASV lidsabiedrības plāno augustā atsākt "737 MAX" izmantošanu reisos.

"Tas ir nozīmīgs pagrieziena punkts, bet tas ir tikai viens solis," norādīja aviācijas konsultāciju kompānijas "Leeham" pārstāvis Skots Hamiltons, norādot, ka ASV Federālajai aviācijas pārvaldei nav daudz laika, lai izvērtētu programmatūras atjauninājumu.

"Boeing" informēja, ka ir veikti "737 MAX" izmēģinājumi ar atjaunināto programmatūru manevrēšanas raksturlielumu palielināšanas sistēmai. Izmēģinājumi notikuši vairāk nekā 360 stundu garumā 207 lidojumos.

"Drošība ir skaidra mūsu prioritāte, mēs esam pabeiguši visus programmatūras atjauninājuma inženierijas testu lidojumus un gatavojamies pēdējam sertifikācijas lidojumam," paziņoja "Boeing" vadītājs Deniss Muilenburgs.

Gan Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīnas katastrofā pērn oktobrī, kurā bojā 189 cilvēki, gan martā Etiopijā "Ethiopian Airlines" "Boeing 737 MAX 8" ar 157 cilvēkiem, kas visi gāja bojā, avārijā lidmašīna strauji sāka lidot lejup, jo kļūda sensoru lasījumā kavēja pilotus pārņemt kontroli pēc pacelšanās, liecina sākotnējie izmeklēšanu secinājumi.

Foto: Boeing 737 MAX ražotne Vašingtonā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu