Grostiņš no Centra partijas: sankcijas pret Krieviju ir izgāšanās (7)

Nākamā pietura - Brisele
Toms Rātfelders
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Portāla TVNET Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debašu raidījumā «Nākamā pietura – Brisele» tiek diskutēts par Eiropai un arī Latvijai svarīgiem jautājumiem. Raidījuma piektajā sērijā par Eiropu diskutēja Normunds Grostiņš no Centra partijas un Aldis Rubins no partiju apvienības «Latviešu nacionālisti».

Diskusijas laikā Grostiņam tika uzdots jautājums par viņa skatījumu uz ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju. Politiķis diezgan pārliecināti atbildēja, ka redz tās kā diplomātisku izgāšanos. «Šīs sankcijas nedarbojas, bet tajā pašā laikā nodara Vācijas un Latvijas ekonomikām lielus, daudzos miljonos skaitāmus zaudējumus. Turklāt sankcijas rada vēl kādu ģeopolitisku efektu – tā vietā, lai mēs iegūtu ekonomisku labumu no sava ģeogrāfiskā stāvokļa, mēs būtībā grūžam prom Krieviju no Eiropas uz Ķīnu. Tas, es domāju, nav efektīvi,» norādīja Grostiņš.

Turpinot savu domu gājienu, Grostiņš apgalvoja, ka mums būtu jāatrod cits veids, kā ietekmēt Krievijas politiku. Līdzīgās domās bija arī otrs diskusijas dalībnieks – Aldis Rubins. «Latviešu nacionālistu» politiķis norādīja, ka sankcijas vajadzētu pārskatīt. «Eiropas Savienības pieņemtās sankcijas bremzē mūsu tirdzniecību. Mums ir aptuveni 70% tirdzniecība ar Eiropas Savienības valstīm un ļoti minimāla tirdzniecība ar ASV un Krieviju,» saka Rubins. Politiķis arī norāda uz to, ka piemēram, Vācija uzstāj uz sankciju nepieciešamību, taču tajā pašā laikā ar Krieviju aktīvi tirgojas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu