Jauno paaudzi Krievijā visvairāk uztrauc korupcija biznesā un politikā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Mileniāļu paaudzi Krievijā visvairāk satrauc korupcija – tā satrauc vairāk cilvēku nekā terorisma draudi. Kā liecina “Deloitte” veiktais pētījums, Krievijā pieaug jaunu cilvēku neapmierinātība ar dzīves līmeni valstī.

Aģentūra “Deloitte” veikusi pētījumu par “mileniāļu apmierinātību ar dzīves līmeni 2019. gadā”. Pēc pētnieku teiktā, Krievijas jaunās paaudzes vērtības būtiski atšķiras no vienaudžu uzskatiem citās valstīs.

Tiek norādīts, ka visā pasaulē dzīves līmeni augstu vērtē 29% mileniāļu, kamēr Krievijā šis rādītājs ir 18%. Krievijā visvairāk jauniešus uztrauc korupcija un bizness politikā (38%), ienākumu līmenis un sabiedrības noslāņošanās (36%), politiskā nestabilitāte un kara draudi (30%), problēmas veselības aprūpē (26%) un terorisma draudi (25%).

Citur pasaulē mileniāļus uztrauc dabas kataklizmas, ienākumu nevienlīdzība, bezdarbs, noziedzība, un tikai pēc tam – korupcija, terorisms un kara draudi.

Kā medijam RBK sacīja “Deloitte” pārstāve Vera Vitaļjeva, uz Krievijas mileniāļiem lielu iespaidu atstāj situācija valstī un pasaulē.

“Piemēram, pārliecība par to, ka sociālā situācija tuvākā gada laikā varētu uzlaboties, Krievijā ir kritusies divas reizes, ja salīdzina ar līdzīgu pētījumu pērn. Krievijas mileniāļu skatījums uz dzīvi, salīdzinot ar pārējo pasauli, būtiski atšķiras. Un jāpiebilst, ka arī uzskatu un vērtību ziņā mileniāļu dzīves vērtības būtiski atšķiras no vecāku paaudžu vērtībām,” bilst eksperte.

Kā galvenos dzīves mērķus Krievijas mileniāļi norādījuši ceļošanu pa pasauli (67%), lielu algu (66%), 53% respondentu vēlētos iegādāties savu nekustamo īpašumu, bet gandrīz puse (48%) vēlētos dibināt ģimeni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu