Skanstes tramvajam paredzēto naudu novirzīs citam projektam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leniša/ LETA

Satiksmes ministrija (SM) pēc divām nedēļām informēs par Skanstes tramvaja projektam paredzētās Eiropas Savienības (ES) naudas novirzīšanu citam transporta infrastruktūras projektam, otrdien valdības sēdē pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāres vietnieks Kaspars Eberhards informēja valdību par ES fondu projektu ieviešanas gaitu, norādot uz virkni riskantu projektu.

Kā piemēru Eberhards minēja apturētā Skanstes tramvaja līnijas projektu un aicināja SM tuvāko divu nedēļu laikā piedāvāt, kuram transporta infrastruktūras projektam varētu novirzīt Skanstes tramvaja projektam iezīmēto ES finansējumu.

"Cerams, ka ministrija divu nedēļu laikā piedāvās risinājumu, lai varam sākt sarunas ar Eiropas Komisiju par nepieciešamajām izmaiņām ES fondu programmās," pauda FM eksperts.

Satiksmes ministrs atzina, ka viņa vadītā ministrija joprojām apkopo priekšlikumus, kuriem projektiem varētu novirzīt minētos līdzekļus, bet konkrēts piedāvājums valdības dienaskārtībā varētu nonākt pēc divām nedēļām.

Iepriekš SM pārstāvji aģentūrai LETA pauda, ka patlaban ir trīs iespējamie varianti, kuriem novirzīt ES fondu naudu - sniegt atbalstu jauno vilcienu iegādē "Pasažieru vilcienam", tādējādi mazinot finansiālo slogu valsts budžetam, tāpat tiek runāts par iespēju ieguldīt šo finansējumu Daugavpils vai Liepājas tramvaju sliežu infrastruktūras attīstībā.

LETA jau vēstīja, ka Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) nolēma izbeigt līgumu ar pašvaldības uzņēmumu "Rīgas satiksme" par ES fondu līdzfinansētā Skanstes tramvaja projekta īstenošanu.

Līdz šim projekta ietvaros par veiktajām darbībām CFLA ir uzņēmumam izmaksājusi 451 304 eiro, un šī summa "Rīgas satiksmei" ir jāatmaksā. Termiņš līdzekļu atmaksai ir 2019.gada 3.augusts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu