"Stockmann" ieviesis mobilo maksājumu sistēmu "Alipay" (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Universālveikals "Stockmann" ieviesis mobilo maksājumu sistēmu "Alipay", aģentūru LETA informēja "Stockmann" mārketinga vadītāja Dace Kokina.

Viņa norādīja, ka "Alipay" pašlaik ir vairāk nekā miljards aktīvo lietotāju visā pasaulē, un ar tās palīdzību katru dienu tiek veikts vairāk nekā simts miljonu mobilo maksājumu. Tostarp "Alipay" labprāt izmanto tūristi no Ķīnas.

"Stockmann" direktore Dace Goldmane sacīja - ņemot vērā universālveikala atrašanās vietu pilsētas centrā, tūristi veido lielu daļu no "Stockmann" klientiem, tāpēc veikals strādā pie tā, lai spētu piedāvāt risinājumus, kas uzlabotu viņu iepirkšanās pieredzi, un maksājumu ērtuma nodrošināšana ir viens no šiem veidiem.

"Sadarbība ar "Alipay" ir vēl viens solis tuvāk mūsu nākotnes plāniem digitālo projektu attīstībā, kas jau tagad pozitīvi atspoguļojas Ķīnas tūristu veikto pirkumu apmērā," teica Goldmane.

Savukārt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava norādīja, ka ik gadu starptautisko tūristu plūsmas palielinās un aug arī ceļotāju prasības. "Vēl pirms dažiem gadiem Latviju apmeklēja vien pāris tūkstoši Ķīnas tūristu, pagājušajā gadā to skaits sasniedza 30 tūkstošus. Tas nozīmē, ka arī mūsu pakalpojumu sniedzējiem jābūt gataviem viesus apkalpot," viņa teica.

Šīrava atzīmēja, ka Ķīnas iedzīvotāji ikdienā ir pieraduši pie digitālo maksājumu sistēmu sniegtajām ērtībām. "Katrs pakalpojumu sniedzējs, kas īsteno Ķīnas tūristam draudzīgu servisu, veicina, ne vien savu konkurētspēju, bet arī Latviju kopumā veido par pievilcīgāku tūrisma galamērķi. Šādas nianses, kas svešā zemē ceļojumu dara patīkamāku, no tūristu puses vienmēr tiek novērtētas," viņa sacīja.

"Alipay" mobilo maksājumu sistēma pieejama arī "Stockmann" universālveikalos Igaunijā un Somijā. Baltijas valstīs mobilo maksājumu veikšanu, izmantojot "Alipay", "Stockmann" nodrošina sadarbībā ar "Wirecard".

LETA jau ziņoja, ka "Stockmann" apgrozījums pagājušajā gadā saruka par 13,9% salīdzinājumā ar gadu iepriekš un bija 41,883 miljoni eiro, taču kompānijas peļņa pieauga par 7,6%, sasniedzot 1,266 miljonus eiro.

Kompānija "Stockmann" reģistrēta 1998.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,775 miljoni eiro. "Stockmann" pilnībā pieder Somijā reģistrētajai "Stockmann".

Universālveikals "Stockmann" Latvijā darbojas kopš 2003.gada. "Stockmann" iekļauts Somijas koncernā "Stockmann Group", kas darbojas kopš 1862.gada.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu