Iebilstot pret JKP līderu un ministru rīcību, no partijas izstājas tās dibinātājs Gundars Ābols (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gundars Ābols
Gundars Ābols Foto: Ieva Čīka/LETA

Iebilstot pret Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderu un ministru rīcību, no JKP izstājies partijas dibinātājs, kādreizējais valdes loceklis, SIA "LDz Loģistika" valdes priekšsēdētājs Gundars Ābols.

Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta avīze" Ābols paziņoja par šādu rīcību un kā iemeslu min to, ka partijas spice "mīda kājām" sākotnēji sludinātos ideālus, lai gan pēdējais piliens esot bijis viņa partijas biedra, satiksmes ministra Tāļa Linkaita nepieņemamā rīcība, kad tika izteikta neuzticība trīs uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) valdes locekļiem.

"Uz tiesiskas valsts veidošanu vērstās vadlīnijas, kuras savā laikā veidojām, tagad tiek mīdītas ar kājām. Pēkšņi izrādās, ka ir divējādas taisnīguma vai godīguma mērīšanas līnijas! Viena ir JKP partijas spicei, otra - citiem," intervijā laikrakstam sacīja Ābols.

Viņš stāstīja, ka sākotnēji partija tika veidota zem saukļa "konservatīvisms". Beidzamo divu gadu laikā tas viss pārrauga citā virzienā, jo parādījās cilvēki no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un kļuva par galvenajiem partijas velkoņiem.

"Parādījās arī citi jauni cilvēki, kuriem neko nevar pārmest. Viņi iestājās partijā, domājot, ka cīnās par taisnīgu lietu. Bet vai tad taisnīgums valstī ir savietojams ar nepatiesiem vai pilnīgi nepamatotiem apvainojumiem noziegumos? Mūsu valstī ir ieviesti OECD (Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas) labas korporatīvās pārvaldības principi, kas tiek likti pamatā izmaiņām Latvijas dzelzceļā, citās kapitālsabiedrībās, ostu pārvaldībā un citās struktūrās. Tagad mēs šos labas pārvaldības principus vienkārši aizmirstam, precīzāk - tur, kur mums tos vajag, mēs pielietojam; tur, kur tas nav izdevīgi, mēs par tiem "aizmirstam"," sacīja Ābols.

Viņaprāt, ja partijas vadošie pārstāvji var jebkuru bez pierādījumiem apvainot korupcijā un dara visu iespējamo, lai likvidētu Latviju kā tiesisku valsti, veicinot prettiesiskumu visaugstākajā līmenī, tad tas viņam neesot pieņemams.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu