Rīgā ar daudzveidīgiem pasākumiem atzīmēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Renāte Briede / LETA

Sestdien, 1.jūnijā, ar daudzveidīgu pasākumu programmu Rīgā tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Sarmīte Baltmane.

Festivāls bērniem "Dari pats" norisināsies Kalnciema kvartālā, kur būs vērojama leļļu teātra izrāde, bērnu folkloras kopas "Tarkšķi" uzstāšanās, bērnu improvizācijas teātra sniegums, kā arī būs iespēja darboties radošajās darbnīcas.

Savukārt Spīķeru kvartālā notiks festivāls "Radi un iedvesmojies". Tajā būs leļļu teātra izrāde, rotaļprogramma ar lielo pasaku tēlu līdzdarbošanos, dziesmām un dejām, muzikāla izrāde "Mīļdziesmiņas", kā arī izzinošas, attīstošas, radošas darbnīcas.

Sestdien interesenti tiks gaidīti arī Bolderājas svētkos, kuros notiks sporta spēles, bērnu un jauniešu kolektīvu koncerts, radošas darbnīcas, kā arī festivāls-konkurss "Boldsound". Rotaļas, koncerts un aktīva līdzdarbošanās bērniem notiks arī pasākumā "Saldumu karaliste", kas risināsies pie Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" filiāles, Ieriķu ielā 43A.

Svētku pasākumi notika arī kultūrtelpās "Strops". Pļavnieku "Zaļajā birzī" starp Dravnieku un Pļavnieku ielām, kur šogad atradīsies viens no "Stropiem", būs vērojams etīžu iestudējums "Leļļu laiks". Savukārt otrā "Stropā", kas mājo Ziepniekkalnā, Ēbelmuižas parkā - Valdeķu un Graudu ielas krustojumā, bērni varēs noskatīties izrādi "Saule un mēness".

Svētdien, 2.jūnijā, svētki pilsētā turpināsies ar tradicionālo pasākumu Ziemeļblāzmas pils parkā. Tur risināsies bērnu svētki "Uz viena viļņa - tu un es" ar veiklības spēlēm, radošajām darbnīcām, konkursiem, vizināšanos zirga pajūgā, kā arī Tautas deju ansambļa "Bitīte" priekšnesumiem un Laura Reinika koncertu.

Svētdien bērni gaidīti arī Āgenskalna tirgū, kur risināsies bērnu un jauniešu talantu konkurss "Āgenskalna balss" kopā ar vairākām bērnu vokālajām grupām, dziedātāju Olgu Rajecku, deju un baleta studiju. Būs arī foto orientēšanās, valodu, mūzikas, mākslas un zinātņu darbnīcas.

Skatīties deju koncertu, tikties ar Valsts policijas talismanu - runci Rūdi - un līdzdarboties aktivitātēs varēs arī Dzegužkalna estrādē pasākumā "Saules bērni", bet koncertuzvedums "Zosu sapņi" ar bērnu un jauniešu kolektīvu piedalīšanos būs vērojams Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu