Nakts ekspedīcija pie pūčtauriņiem, zilajiem morfīdiem un klipertauriņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: facebook.com/Siguldas tauriņi

Siguldas tropu tauriņu mājā notiks nakts ekspedīcija. Siguldas Svētku laukumā tropu džungļu burvībai varēs ļauties 31.maijā un 1.jūnijā 19:00 – 1:00.

Siguldas tropu tauriņu māja Siguldas Svētku ietvaros organizē nakts ekspedīciju Siguldas tauriņu mājā! Nakts ekspedīciju pavadīs Āfrikas mūzikas ritmi – džambī, tāpat būs iespējas pašam izmēģināt spēkus šo maģisko ritmu radīšanā ar bungām! Krāsu un gaismu spēle ļaus ieraudzīt tauriņus pavisam citādi. Pasākuma rīkotāji sola, ka varēs sajust īstu tropu džungļu burvību. Tauriņi reaģē uz dažādām gaismām, un naktstauriņi būs īpaši atraktīvi un aktīvi.

Galvenais naktstauriņš ir pūčtauriņš no Centrālās Amerikas, Meksikas. Pūčtauriņa atvērtie spārni atgādina pūces seju, kas atbaida dažādus putnus, čūskas un rāpuļus, jo pūce ir plēsoņa. Aizvērti pūčtauriņa spārni izskatās pēc čūskas galvas, kas ir papildu aizsardzība dienas laikā, kamēr tas guļ. Pūčtauriņi pasākuma laikā pacelsies spārnos jau  pulksten 19:00, bet gaismās aktīvi lidos līdz par 1:00 naktī! Bieži naktstauriņiem dienas laikā traucē atpūsties zilie morfīdi, kas ir dienas tauriņi, un tad vakarpusē var novērot skatu, ka pūčtauriņi padzenā zilos morfīdus, it kā atceroties piedzīvoto.

Foto: facebook.com/Siguldas tauriņi

Siguldas tropu tauriņu mājā sastapsiet vairāk nekā 200  eksotiskos tropu tauriņus.

Zilais morfīds, kas atceļojis no tālās Dienvidamerikas, ir nepārspēts apmeklētāju  favorīts.

Parasti tauriņi lido ar ātrumu 3-7 km/h, bet klipertauriņi attīsta 20 – 40 km/h lielu ātrumu. Atlasa gigantiskā tauriņa spārnu plētums ir 20-34 cm. Koku nimfu, kas ir interesanta ar savu lidošanas manieri, bieži sauc arī par papīra pūķi. Tā ir izšķīlusies no zelta krāsas kūniņas.

Foto: facebook.com/Siguldas tauriņi

Par tauriņiem labvēlīgiem apstākļiem liecina arī fakts, ka Siguldā tie var pilnvērtīgi aizvadīt visu dzīvesciklu, kuru iespējams apskatīt arī apmeklētājiem. Redzēsiet tauriņu oliņas, tauriņu kāpurus un daudz dažādu tauriņu kūniņu. Lai tauriņu būtu pietiekami daudz, katru nedēļu tiek pasūtītas aptuveni 100-200 jaunas tauriņu kūniņas no tauriņu audzētavām dažādās tropu zemēs.

Foto: facebook.com/Siguldas tauriņi
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu