Baldzēns: Levits varētu kļūt par "tiltu", kas vieno dažādas sabiedrības grupas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns.
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns. Foto: Zane Bitere/LETA

Nupat Valsts prezidenta amatā ievēlētais Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits varētu kļūt par "tiltu", kas vieno dažādas sabiedrības grupas, aģentūrai LETA pauda Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns.

Viņš norādīja, ka Levits varētu sekmēt solidaritāti un būt kā "tilts" starp trūcīgajiem un turīgajiem Latvijas iedzīvotājiem. Vienlaikus Levitam būšot jāstrādā ar cittautiešu auditoriju, kuru viņš nav pietiekoši daudz uzrunājis, piebilda Baldzēns.

Pēc viņa domām, Levits ir daudzsološs, gudrs un profesionāls prezidents, kuru LBAS augstu vērtē kā cilvēku, kurš strādājis gan pie Latvijas Satversmes pilnveidošanas, gan laikā, kad atjaunoja valsts neatkarību.

Baldzēns bija gandarīts, ka jaunievēlētais prezidents savā pirmajā uzrunā pauda, ka Latvijā nepieciešams veicināt solidaritāti, kas, Baldzēna ieskatā, nozīmē rīcības saskaņošanu, kopīgu mērķu nospraušanu, sadarbību un savstarpēju atbalstu.

LBAS vadītājs tic, ka prezidents varēs palīdzēt mazināt ienākumu nevienlīdzību Latvijas iedzīvotāju vidū, kā arī veidot tiesiskāku, demokrātiskāku un labklājīgāku Latviju.

Kā ziņots, Saeima trešdien Valsts prezidenta amatā ievēlēja līdzšinējo Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Levitu. Par viņu nobalsoja 61 deputāts, kas pārstāvēja koalīcijas partijas, savukārt pret balsoja 32 opozīcijas deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu