Izsludinās jaunu iepirkumu televīzijas torņa pārbūvei (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) nolēmis pārtraukt gada sākumā izsludināto slēgto konkursu Rīgas radio un televīzijas stacijas pārbūvei un tuvāko mēnešu laikā sludinās jaunu iepirkumu, aģentūru LETA informēja LVRTC pārstāve Vineta Sprugaine.

Viņa skaidroja, lēmums par sākotnējā iepirkuma atcelšanu ir pieņemts, jo, izvērtējot notiekošās būvprojekta ekspertīzes laikā saņemtos secinājumus, konstatēti papildus apstākļi, kas ietekmē pārbūves ieceri. Konstatēto apstākļu dēļ nepieciešams mainīt un papildināt iepirkuma atlases un kvalifikācijas prasības, kā arī tehnisko specifikāciju, taču izsludinātās iepirkuma procedūras gaitā izdarīt tik būtiskus grozījumus iepirkuma dokumentācijā vairs nav iespējams, tāpēc nepieciešams pārtraukt esošo iepirkuma procedūru un izsludināt jaunu konkursu.

LVRTC valdes loceklis Mariss Mežgals prognozēja, ka tuvāko triju mēnešu laikā tiks izsludināts jauns iepirkums, tomēr patlaban grūti prognozēt, vai un kā tas ietekmēs projekta laika grafiku. "Turpinām sāktos telpu atbrīvošanas un tehnoloģiju migrācijas darbus, lai nodrošinātu, ka brīdī, kad ir noteikts būvnieks, arī LVRTC varētu nodrošināt darbības nepārtrauktību torņa tehnoloģiskajā sadaļā laikā, kad publiskā sadaļa un teritorija kļūs par vērienīgu būvlaukumu," viņš skaidroja.

Slēgtais konkurss "Rīgas radio un televīzijas stacijas pārbūve" tika izsludināts šogad 6.janvārī. Konkurss tika organizēts divās kārtās, izsludinot to Elektronisko iepirkumu sistēmā. Pirmajā kārtā notika kandidātu atlase, kurā tika saņemti trīs kandidātu pieteikumi - SIA "Merks", SIA "Abora" un pilnsabiedrības "SBRE". Dalībai otrajā kārtā, kurā kandidātiem būtu jāiesniedz tehniskais un arī finanšu piedāvājums, tiktu aicināti kandidātu atlasi un kvalifikāciju izturējušie kandidāti.

LVRTC paredzēja, ka iepirkuma rezultātā tiks noslēgta vispārīgā vienošanās, kuras izpildītājs veiks objekta pārbūvi, kas ietver inženierkomunikāciju - apkures, siltumapgādes un siltummezgla, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas, ūdensapgādes un kanalizācijas iekšējo un ārējo tīklu, elektroapgādes, elektronisko sakaru tīklu, ugunsdrošības, būvkonstrukciju un arhitektūras risinājumu izbūvi. Tāpat objektā paredzēta integrētu vadības un automatizācijas sistēmu izbūve, kas apvienos visas iekšējās sistēmas.

LETA jau ziņoja, ka Zaķusalas televīzijas torņa rekonstrukcija izmaksās aptuveni 40-50 miljonus eiro.

Zaķusalas torņa rekonstrukcijas projektu plānots realizēt piecu gadu laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu