Ar spāri pret odiem - kā piesaistīt dārzam spāres

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ja dzīvo ūdens tuvumā, spāres, visticamāk, ir viens no biežākajiem viesiem dārzā. Šis krāšņais kukainis atgādina sīciņu helikopteru un labprāt mielojas ar kaitinošajiem asinssūcējiem - spāre dienā spēj apēst līdz pat 100 odiem. Izmanto mātes dabas slepenos ieročus - ziedus, kas piesaistīs un aicinās spāres uzkavēties tavā dārzā.  

Pūkainā rudbekija

Ja dārzam meklē viegli kopjamu augu, pūkainās rudbekijas būs īpaši piemērots augs. Šie ziedi piesaista spāres, kā arī lieliski papildina dārza ainavu.  Rudbekijas spēj izdzīvot teju jebkurā augsnē, mīl saules gaismu un regulāru laistīšanu. 

Foto: Unsplash

Pļavas salvija

Šos ārstniecības augus mēdz dēvēt par "zilo kalnu", jo tās mēdz izplesties un radīt pasakaini zilu laukumu vietā, kur sastādītas. Pļavas salvijas ir  viegli kopjamas - viss, kas tām ir nepieciešams, ir pusēna, bet laistīšanas ziņā tās nav prasīgas - pietiks ar vienu reizi pāris dienās. Tieši tāpēc pļavas salvijas ir piemērotas sausai zemei - tās varēs izturēt pat ilgstošu nelaistīšanu. 

Foto: Pixabay

Pelašķis

Pelašķi Latvijā ir iecienīta sastāvdaļa zāļu tējām, arī to sniegbaltie ziedu pušķi lieliski izdaiļo dārzu. Šie ārstniecības augi īpaši piesaista kukaiņus - pelašķi patiks medus bitēm, kamenēm, taureņiem un arī spārēm. Pelašķus stāda saulainās vietās, vēlams pļavu tuvumā, augsnē, kas nav pārāk mitra, bet arī ne pārāk sausa. Tiem derēs arī mālaina zeme. 

Foto: Pixabay
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu