Medijs: Karuanas-Galicijas ģimene sasaista žurnālistes un Bunkus slepkavības (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Maltā nogalinātās žurnālistes Dafnes Karuanas-Galicijas ģimene ir iesniegusi 31 lappusi garu ziņojumu Latvijas Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam (Kontroles dienestam). Ziņojumā minēti vārdi, kas iesaistīti naudas atmazgāšanas tīklā un, iespējams, arī saistīti ar žurnālistes slepkavību, vēsta “Times of Malta”.

Karuana-Galicija tika nogalināta 2017. gada 16. oktobrī, tomēr līdz šim nav izdevies atrast vainīgo.

“Mēs ceram, ka šis ziņojums ļaus atklāt jaunus pierādījumus un palīdzēs varasiestādēm visā Eiropā saukt pie atbildības vainīgos, kā arī novērst jaunas slepkavības un apturēt noziedznieku nesodāmību. Mums jārīkojas, lai atjaunotu likuma spēku,” teikts ziņojumā.

Žurnālistes ģimene uzsver, ka Karuana-Galicija bija vienīgā žurnāliste, kas izmeklēja noziedzīgos darījumus “Pilatus Bank”.

Eiropas regulatori ir ignorējuši pārkāpumus “Pilatus Bank”, lai gan bija skaidri atklāti pierādījumi naudas atmazgāšanā, kā arī Maltas un Azerbaidžānas politiķu iesaiste tajā.

“Tas, ka Maltas un Latvijas banku darbības regulatori atļāva “Pilatus Bank” un ABLV Bankai turpināt darbību pat pēc pierādījumiem par nopietniem noziegumiem, ko paveikušas šīs iestādes, liecina, ka ES vājākās valstis veicina noziedzību visā Eiropas iekšējā tirgū.

Fakts, ka divi cilvēki tika nogalināti labi plānotos uzbrukumos mazāk nekā gada laikā viens pēc otra un ka abos gadījumos cilvēki, kas pasūtīja slepkavības, joprojām nav zināmi, liecina - Eiropa piedzīvo ārkārtas stāvokli noziegumu un korupcijas jomā, un tas ir tikai laika jautājums, kad tiks nogalināts vēl kāds,”

teikts ziņojumā.

Žurnālistes ģimene piemin Mārtiņa Bunkus slepkavību. Viņš uzskatīja, ka ABLV bankas likvidācijai būtu jānotiek caur tiesu, taču viņš tika nogalināts labi plānotā uzbrukumā.

“Mēs, Dafnes Karuanas-Galicijas ģimene, esam apņēmušies panākt pilnīgu taisnīgumu viņas un viņas izmeklēšanas labā. Mēs uzskatām, ka vienīgais veids, kā izkļūt no ārkārtas situācijas noziedzības un korupcijas jomā, ir turpināt prasīt atbildību no tiesībsargājošām iestādēm un mudināt tās darboties, lai gan atbildību par iznākumu nebūt nedalām tikai mēs,” teikts ziņojumā.

Latvijas Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta pārstāve portālam TVNET sacīja, ka nevar komentēt katru gadījumu, kad dienestā tiek iesniegts kāds ziņojums. Runājot par Karuanas-Galicijas ģimenes iesniegumu, "Kontroles dienests šo informāciju nevar ne apstiprināt, ne noliegt".  

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu