Medijs: "Huawei" savās ierīcēs "Android" vietā varētu izmantot Krievijas operētājsistēmu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ķīnas telekomunikāciju uzņēmums “Huawei”, kas ASV varasiestāžu dēļ nevarēs izmantot interneta giganta “Google” radīto operētājsistēmu “Android”, savās ierīcēs varētu lietot Krievijas mobilo operētājsistēmu “Aurora”, kas veidota uz somu “Sailfish” bāzes. Par to vēsta izdevums “The Bell”, atsaucoties uz vairākiem informācijas avotiem.

Tiek norādīts, ka Somijas uzņēmuma “Sailfish” līdzīpašnieks ir krievu miljardieris Grigorijs Berezkins, kurš noslēdzis līgumu ar Krievijas Sakaru ministriju par krievu operētājsistēmas izveidi.

Kopš 2012. gada operētājsistēmu “Sailfish” izstrādā somu kompānija “Jolla”, kuru radīja bijušie uzņēmuma “Nokia” darbinieki. Savukārt Krievijas sistēmas versiju “Aurora” kopš 2016. gada izstrādā uzņēmums “Atklātā mobilā platforma”. 2018. gadā Krievijas telekomunikāciju uzņēmums “Rostelecom” iegādājās 67% operētājsistēmas veidotāju akciju.

“The Bell” vēsta, ka galvenais “Huawei” izpilddirektors Go Pins apspriedis ar Krievijas digitālās attīstības un sakaru ministru Konstantīnu Noskovu iespējas pāriet no “Android” uz “Sailfish” un “Aurora”. Cits avots ziņo, ka šī tēma apspriesta pat Ķīnas līdera Sji Dziņpina sarunās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Ķīnas kompānija jau pašlaik esot sākusi testus ar sistēmu “Aurora”. Tomēr pastāv iespēja, ka “Huawei” varētu izstrādāt arī savu operētājsistēmu.

“The Bell” neizdevās iegūt komentārus ne no “Rostelecom”, ne no “Huawei”.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu