Golunova advokāti pārsūdzējuši viņam noteikto mājas arestu (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
"Meduza" žurnālists Ivans Golunovs
"Meduza" žurnālists Ivans Golunovs Foto: TASS/Scanpix

Krievijā aizturētā žurnālista Ivana Golunova advokāti otrdien pārsūdzējuši viņam noteikto mājas arestu. Rīgā bāzētajā krievu tīmekļa medijā "Meduza" strādājošais žurnālists tika aizturēts pagājušajā ceturtdienā Maskavā un viņam 12 stundas tika liegta piekļuve advokātam, liecina viņa jurista sniegtā informācija.

Golunovam izvirzītas apsūdzības mēģinājumā tirgot narkotikas, par ko draud 10 līdz 20 gadu cietumsods, un sestdien viņam noteikts pirmstiesas drošības līdzeklis mājas arests.

Kā pavēstīja advokāts Sergejs Badamšins, Golunova aizstāvības komanda pārsūdzējusi tiesas lēmumu par mājas aresta noteikšanu, jo tas esot nelikumīgs un nepamatots.

Izmeklētāji skaidro, ka  Golunovs esot mēģinājis pārdot narkotisko vielu mefedronu. Golunovs uzstāj, ka divas paciņas ar nezināmu vielu viņam "piesviestas".

Otrdien kļuvis zināms, ka uz iepakojumiem, kas it kā atrasti pie Golunova, nav atrasti viņa pirkstu nospiedumi.

Krievijas Iekšlietu ministrijas Maskavas Galvenās pārvaldes tīmekļa vietnē līdzās ziņai par Golunova aizturēšanu tika publicētas deviņas fotogrāfijas, kurās redzamas pakas ar narkotisku vielu, taču Golunova tuvinieki norādīja, ka no deviņām fotogrāfijām tikai viena uzņemta žurnālista mājās, bet pārējie astoņi attēli uzņemti kaut kur citur. Vēlāk policija atzina, ka tikai viena fotogrāfija, kurā redzama pase, grāmatas un dažādas mantas, ir no žurnālista dzīvokļa.

Kā norāda "Meduza",  Golunovs  Krievijā ir viens no pazīstamākajiem pētnieciskajiem žurnālistiem.

"Mēs esam pārliecināti, ka Ivans  Golunovs  nav vainīgs, turklāt mums ir pamats uzskatīt, ka  Golunovs  tiek vajāts saistībā ar viņa darbību žurnālistikā," teikts medija ģenerāldirektores Gaļinas Timčenko un galvenā redaktora Ivana Kolpakova paziņojumā.

Žurnālistam pēdējo mēnešu laikā draudēts, un "mēs zinām, kura gatavotā teksta dēļ tas notika, nojaušam, kas bija draudētāji", norāda  Golunova  kolēģi, solot, ka rūpīgi sekos visām likumsargu darbībām šajā lietā.

Golunovs  portālam "Meduza" rakstījis par Maskavas mērijas publiskajiem iepirkumiem, kā arī atkritumu un apbedīšanas biznesu.

Trešdien, kas ir svētku diena - Krievijas diena, Maskavā paredzēts gājiens Golunova atbalstam, un "Facebook" vairāk nekā 23 000 cilvēku pauduši gatavību piedalīties vai izteikuši interesi par pasākumu. Maskavas mērija grasās sūdzēties prokuratūrā par gājiena rīkotājiem, jo viņi "neiesaistās diskusijās" ar vietējo valdību par gājiena dalībnieku drošības nodrošināšanu, ziņo "Meduza". Rīkotāji iepriekš aicinājuši pārrunas veikt televīzijas "Doždj" ēterā, lai "dialogs ar mēriju būtu caurspīdīgs un atvērts".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu