Golunovs sniedz pirmo komentāru pēc atbrīvošanas un sola turpināt darbu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ivans Golunovs pēc atbrīvošanas no aresta
Ivans Golunovs pēc atbrīvošanas no aresta Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas medija “Meduza” žurnālists Ivans Golunovs otrdienas vakarā sniedza pirmo komentāru pēc savas atbrīvošanas no mājas aresta, kas sekoja pret viņu ierosinātās krimināllietas izbeigšanai.

“Kompensācija par man nodarīto morālo kaitējumu būs tas, lai nekas tāds vairs nenotiktu ar kādu citu,” norādīja Golunovs.

Tāpat viņš uzsvēra, ka turpinās savu darbu, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā ziņots, Krievijas iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs otrdien paziņoja, ka pieņemts lēmums 36 gadus veco Golunovu atbrīvot no atbildības un izbeigt krimināllietu pret viņu. Šāds lēmums pieņemts, jo nav pierādīta viņa vaina.

Golunovs tika aizturēts pagājušajā ceturtdienā Maskavā un viņam tika izvirzītas apsūdzības mēģinājumā tirgot narkotikas, par ko draud 10 līdz 20 gadu cietumsods, un sestdien viņam noteikts pirmstiesas drošības līdzeklis mājas arests.

Žurnālists un viņa atbalstītāji atbalstītāji uzsvēra, ka ar narkotiku lietu Golunovs tiek sodīts par darbu žurnālistikā.

Golunova lieta izraisīja plašu sašutumu Krievijā un ārvalstīs, kur kritiķi nosodīja Krievijas tiesībsargājošo institūciju nesodāmību un korupciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu