Čārlza Mensona dēla īsā un traģiskā dzīve

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Čārlzs Mensons juniors nespēja panest smago nastu, ko uz viņa pleciem bija uzkrāvis tēvs. Lai arī viņš pat nomainīja vārdu, tomēr depresija un kauns guva virsroku.

Čārlzs Mensons nomira 83 gadu vecumā Kalifornijas cietuma slimnīcā, tomēr viņa atstātais, baisais mantojums joprojām dzīvo mūsu atmiņās. Kā rakstīts izdevumā “Heavy”, lai arī Mensona pirmdzimtajam Čārlzam Mensonam junioram tika dots tēva vārds, viņš savā dzīvē izdarīja visu, lai distancētos no tēva atstātā mantojuma, to skaitā arī atņēma sev dzīvību.

Čārlzs Mensons. 25.augusts, 1989
Čārlzs Mensons. 25.augusts, 1989 Foto: STRINGER / REUTERS

Piedzimt ģimenē, kur tēvs pastrādājis tādus asiņainus šausmu darbus kā, piemēram, Šēronas Teitas slepkavība 1969. gadā, pavisam noteikti nebija priekšnosacījums laimīgai un mierīgai dzīvei. Un tomēr juniors tika iesviests tieši tādos apstākļos īsi pirms 60. gadiem.

Mensona juniora dzimšana un jaunība

Čārlzs Mensons juniors piedzima 1956. gadā, gadu pēc tam, kad viņa tēvs apprecēja Rozāliju Džīnu Vilisu. Tajā laikā viņa bija tikai 15 gadu veca, bet jau strādāja slimnīcas ēdnīcā. Mensons tad bija 20 gadu vecs.

Lai arī laulība nebija ilga – lielākoties Mensona kriminālās uzvedības dēļ – viņš vēlāk atzina, ka viņu laulības laiks bija skaists.

Lai cik viltīgs bija Mensons, viņš nespēja izbēgt no likuma un brīdī, kad Vilisai bija jādzemdē, viņš par laupīšanu jau atradās cietumā.

Īsi pēc dzemdībām Vilisa iesniedza šķiršanās prasību un centās sākt normālu dzīvi. Čārlzs Mensons tikmēr iznāca no cietuma un nodibināja bēdīgi slaveno Mensona “ģimeni”. Kamēr Mensons nodarbojās ar savas neoficiālās ģimenes audzināšanu, viņa bioloģiskais dēls centās aizbēgt no tēva tumšās ēnas.

Par Mensona juniora personīgo dzīvi pusaudža gados nekas daudz zināms nav. Ir tikai skaidrs, ka viņš ienīda savas ģimenes vēsturi tik ļoti, ka pat nomainīja vārdu, kļūstot par Džeju Vaitu (viņa patēva vārds). Tādā veidā Mensons juniors centās distancēties no sava bioloģiskā tēva.

Mensona juniora nāve

Mensons juniors jeb Džejs Vaits pašnāvību izdarīja 1993. gada 29. jūnijā. Kā rakstīts ziņu izdevumā “CNN”, motivācija, kas lika spert šādu soli, nav īsti skaidra, tomēr kombinācija no ciešanām, kas radās, apzinoties tēva noziegumus, un vēlme distancēties no pašam sava dēla, lai viņu pasargātu, noteikti kalpoja kā lēmuma fundaments.

Lai nu kā, incidents notika uz tukša lielceļa Kolorādo štatā, netālu no Kanzasas štata robežas. Viņa nāves apliecībā rakstīts, ka Džejs Vaits mira no paša raidīta šāviena galvā.

Atšķirībā no tēva, kuru līdz pašām mūža beigām vajāja Mensona noziegumu rēgi, viņa dēls kikbokseris Džeisons Frīmens, par laimi, spēja tikt galā ar potenciālo traumu.

Foto: AP/Scanpix

Frīmens to visu sauca par ģimenes lāstu, tomēr spēja sadzīvot ar frustrāciju. Vēlāk viņš atzina, ka skolas laikā tika patstāvīgi terorizēts par savām bioloģiskajām saitēm ar Čārlzu Mensonu. Viņam bija aizliegts par vectēvu runāt gan skolā, gan mājās. Pat viņa vecmāmiņa Rozālija Vilisa aizliedza viņam pat pieminēt viņas pirmo vīru.

Kādā savas dzīves mirklī Frīmens pat centās izlīgt ar savu bēdīgi slaveno vectēvu, kura vārds nogalināja viņa tēvu. Tas viņam arī nosacīti izdevās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu