Elektrolietu dienā Brīvbode aicina salabot nevis izmest

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 16. jūnijā, no plkst. 12:00 līdz 16:00 Brīvbodē (Turgeņeva iela 13) sadarbībā ar organizāciju Repair Cafe Riga norisināsies elektrolietu maiņas un labošanas diena. Pasākuma laikā Repair Cafe komanda palīdzēs identificēt vainu, kādēļ tava atnestā elektroiekārta nestrādā, kā arī uz vietas parādīs un iemācīs, kā to salabot. Būs arī iespēja atdot maiņai mājās neizmantoto tosteri, fotoaparātu vai citu elektrolietu un atrast sev vajadzīgo.

Repair Cafe ir pasaulē labi pazīstama kustība, kuras mērķis ir izglītot iedzīvotājus par iespējām savas lietas labot pašiem, tādējādi paildzinot iekārtu lietošanas ilgumu un samazinot izgāztuvē apglabāto atkritumu apjomu.

Brīvbode ir atvērta reizi nedēļā, katru ceturtdienu no plkst. 15 līdz 19:00.

Īpašie tematiskie pasākumi svētdienās ir lieliska iespēja cilvēkiem, kuriem esošais darba laiks apmeklējumam nav piemērots, paralēli Elektrolietu maiņas un labošanas dienai atstāt un atrast sev arī citas noderīgas lietas, piemēram, apģērbus, grāmatas, traukus vai ko citu.

Foto: Publicitātes foto

Brīvbode darbojas no pagājušā gada augusta kā vieta, kur jebkurš var atnest sev vairs nevajadzīgās, bet vēl labās mantas un mainīt tās pret citām.

Angliski šādu vietu dēvē par freeshop. Tā ir brīvprātīga bezpeļņas iniciatīva, kas darbojas biedrības Free Riga paspārnē Lastādijas apkaimē. Brīvbode aicina pārvērtēt savus iepirkšanās un patēriņa paradumus un lietu apmaiņas rezultātā pagarināt resursu dzīves ciklu. Iniciatīva pamazām attīstās, plāno arī turpmāk rīkot šādus un līdzīgus pasākumus un aicina līdzīgi domājošas organizācijas un domubiedrus uz sadarbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu