Trešdien divos dzīvojamo māju ugunsgrēkos izglābti un evakuēti vairāki cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VUGD. Ilustratīvs attēls.
VUGD. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 65 ugunsgrēki, vienā no tiem - aizdegoties automašīnai - cietis cilvēks, bet divos dzīvojamo māju ugunsgrēkos vairāki cilvēki izglābti un evakuēti.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece, trešdien plkst.8.22 dienesta saņēma izsaukumu Valmierā par to, ka deg vieglā automašīna. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg uz piekabes esoša vieglā automašīna un piekabe sešu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Plkst.9.34 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.23.53 VUGD saņēma izsaukumu uz Jauno ielu Limbažos, kur dzīvojamās mājas kāpņutelpā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg bērnu ratiņi un ēkā izveidojies spēcīgs piedūmojums. Izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji glābēji no otrā stāva balkona izglāba divus cilvēkus un caur kāpņu telpu evakuēja desmit. Plkst.1.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt naktī uz ceturtdienu plkst.1.03 VUGD darbinieki steidzās uz Skolas ielu Alsungā, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvoklis 40 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji evakuēja vienu cilvēku un, izmantojot izbīdāmās kāpnes, no otrā stāva izglāba vienu cilvēku. Plkst.2.41 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz vietām, kur dega atkritumi, sausā zāle, kūdra, siena ruļļi, divi koki, elektrības instalācija, elektrības līnijas balsts, sadzīves mantas, paletes un konteiners, bez uzraudzības gatavoties atstāts ēdiens, vieglā automašīna, pirts, terase, vairākas saimniecības ēkas un dzīvojamās mājas ārsiena.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, Liepājā VUGD darbinieki glāba cilvēku, kurš bija iesprūdis starp molu un akmeņiem. Izmantojot glābšanas dēli un virves, cilvēks tika izcelts un nodots mediķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu