Aicina ieviest stingrāku uzraudzību riepu apsaimniekošanas tirgū (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Riepu ugunsgrēks Rīgā
Riepu ugunsgrēks Rīgā Foto: Twitter: @DaceKlagisa

Ugunsgrēks nelegālo riepu izgāztuvē Austuves ielā, Grāpju pussalā, liecina par nepieciešamību ieviest stingrāku uzraudzību riepu apsaimniekošanas tirgū, aģentūrai LETA atzina Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācijas vadītāja Tīna Lūse.

Viņa sacīja, ka uzraudzības darbs tiek veikts un dienesti strādā, tomēr riepu degšana un nelegālās riepu novietnes liecina, ka vajadzīga sistēmas un uzraudzības stiprināšana. "Tāpēc esam operatīvi tikušies ar Valsts vides dienesta ģenerāldirektori Elitu Baklāni-Ansbergu, kura tikšanās laikā izrādīja sapratni par stingrākas uzraudzības nepieciešamību. Īpaši iepriecina jaunās ģenerāldirektores izpratne par sistēmas trūkumiem un gatavība tos risināt," uzsvēra Lūse.

Viņa arī norādīja, ka normatīvi paredz gan administratīvo atbildību un sodu līdz 2000 eiro, gan arī kriminālatbildību par vidi piesārņojošām darbībām. Tajā pašā laikā nelegālie riepu krāvumi dažādās valsts vietās turpina veidoties un negodprātīgie uzņēmumi tiek sodīti tikai tad, ja šie riepu krāvumi aizdegas un par to uzzina plašāka sabiedrība.

"Tāpēc pastāv iespējamība, ka servisi un mazumtirdzniecības vietas bieži vien neapzinās ar riepu uzglabāšanu saistītos riskus, savus pienākumus un atbildību. Ņemot vērā iespējamo informētības trūkumu un ar to saistītos pārkāpumus, Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācija pozitīvi vērtē arī Valsts vides dienesta iecerētās konsultācijas uzņēmējiem par riepu pareizu apsaimniekošanu, lai situāciju sakārtotu atbilstoši likumu prasībām," skaidroja Lūse.

Viņa piebilda, ka galvenais ir atbildīgo dienestu un iesaistīto pušu saskaņota un koordinēta rīcība, tāpēc nākotnē plāno vēl ciešāk sadarboties ar Valsts vides dienestu, lai kopīgi risinātu riepu apsaimniekošanas sistēmas problēmas, jo reāla rīcība palīdzēs novērst sistēmas trūkumus un panākt, lai tādi gadījumi kā riepu ugunsgrēks Austuves ielā turpmāk nenotiktu.

Tāpat Lūse aicina iedzīvotājus ziņot par nelegālām riepu uzkrāšanas vietām, ja tādas ir pamanījuši dzīvesvietas tuvumā vai citviet.

LETA jau ziņoja, ka svētdienas, 9.jūnija, vakarā kādā iežogotā teritorijā Rīgā, Austuves ielā, 60 kvadrātmetru platībā dega riepas.

Latvijas Riepu apsaimniekošanas asociācija ir nevalstiska organizācija, kas dibināta 2018.gadā ar mērķi veicināt nolietoto riepu apsaimniekošanas sistēmas efektīvu un ilgtspējīgu darbību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu