Britu premjera amata kandidāti apsūdz Džonsonu par izvairīšanos no televīzijas debatēm (2)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas premjerministra amata kandidāti apsūdz ticamāko Terēzas Mejas pēcteci Borisu Džonsonu par mēģinājumiem izvairīties no kritiskiem jautājumiem, nepiedaloties kopīgās televīzijas debatēs.

Pēc pirmās balsojuma kārtas britu Konservatīvās partijas deputāti visvairāk balsu atdevuši par bijušo Londonas mēru un ārlietu ministru Džonsonu. Sacensību uz premjera amatu turpina vēl seši citi kandidāti, kas visi piekrituši nākamnedēļ piedalīties televīzijas debatēs.

Džonsona kampaņas pārstāvji apgalvo, ka turpinās sarunas ar raidsabiedrībām par viņa iespējamo dalību debatēs.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants, kurš pašlaik ierindojas otrajā vietā, piektdien paziņoja, ka tam, kurš vēlas vadīt valsti, nevajadzētu "slēpties no medijiem".

Jau vēstīts, ka pēc Mejas atkāpšanās no toriju vadības par Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera amatu sākotnēji sacentās desmit kandidāti.

Lai piedalītos sacensībā, katram no kandidātiem bija nepieciešams vismaz astoņu parlamentā esošo konservatīvo atbalsts.

Sākot no ceturtdienas, vairākās aizklātas balsošanas kārtās deputāti atsijā divus spēcīgākos kandidātus. Savukārt uzvarētāju no abiem "priekšsacīkšu" līderiem balsojumā pa pastu izraudzīsies visi 160 tūkstoši Konservatīvās partijas biedru.

Balsojuma uzvarētājs kļūs par Konservatīvās partijas līderi un automātiski arī par Lielbritānijas premjerministru.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu