Kāpēc pieņemt to, ka tev var arī nebūt taisnība, jeb saruna ar Kārli Ozolu

Podkāsts “Sarunas par sarunām”
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Podkāsta “Sarunas par sarunām” mērķis ir iepazīstināt klausītājus ar dažādām sarunu situācijām un veidiem, ļaujot klausītājam mācīties no citu cilvēku sarunu pieredzes, kā veiksmīgās, tā neveiksmīgās. Sarunās par sarunām Aija aicina dažādus viesus, lai apskatītu visus iespējamos sarunu veidus, sākot ar privātajām, turpinot ar klientu un ikdienas darba sarunām un beidzot ar publiskajām, lielu auditoriju priekšā. Sarunās tiek atklāts, cik dažādi cilvēki izprot sarunas un viens otru, cik dažādi var būt motīvi un, kas ir svarīgākais, klausītājs var iepazīt cilvēkus aiz sarunām un arī pats sevi.

Ceturtās epizodes viesis ir Kārlis Ozols: trīs grāmatu “Kā gūt panākumus Latvijā” autors, pārdošanas un mārketinga speciālists, vīrs un tēvs, kurš dzīvē tiecas uz izcilību. Podkāsta epizodē sarunāsimies par:

- sarunu nozīmi attiecībās ar mīļoto cilvēku;

- veidiem, kā sarunas pārvērst rīcībā, lai attiecības uzlabotos;

- sevis motivēšanu, lai uzlabotu visas savas dzīves jomas;

- sarunām kā domstarpību risināšanas veidu;

- elektronisko sarunu ilūziju laika taupīšanas nolūkā;

- veiksmīgu un pārliecinātu cilvēku vēlmi un gatavību dalīties savā pieredzē.

Šā podkāsta pamata tēze no Kārļa ir: “Pieņemt to, ka tev var nebūt taisnība, - grūts, bet veiksmīgs paņēmiens, lai pieņemtu vispiemērotāko lēmumu esošajai situācijai.”

Podkāsta autore Aija Urbiņa ir improvizācijas teātra aktrise jau 20 gadus, pasākumu vadītāja un organizatore, tāpat jau vairākus gadus pasniedz runas un improvizācijas teātra nodarbības tiem, kas vēlas sevi attīstīt. Ir izveidojusi un vada uzņēmumu «Runas rāmis», kas ir Latvijā pirmais uzņēmums, kurš piedāvā pielietojamo improvizācijas teātri jeb «applied improv», lai uzlabotu gan individuālo komunikāciju, gan biznesa vides un publisko komunikāciju.

Un atceries:

«Saruna sākas ar klausīšanos un beidzas ar izpratni. Vidusdaļā ir jāimprovizē.» (Aija Urbiņa)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu