Neredzamie cilvēki: neredzamā diagnoze un kā ar to sadzīvot Latvijā (10)

Mārtiņš Daugulis/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Ikdienā sabiedrībā ir viegli kļūt neredzamam: neliela atkāpe "no normas" - profesijā, sociālajā statusā vai pat izpratnē, kā pareizi jāslimo, - un liela daļa cilvēku izvēlēsies tev skatīties garām vai cauri. 

Ieraudzīt atšķirīgo ir redzes un prāta treniņš, ar ko arī nodarbojamies podkāstā "Neredzamie cilvēki". Pirmās "Neredzamo cilvēku" sarunas centrā ir Miķelis Bendiks - jauns un ambiciozs cilvēks aktīvajā vecumā, kuram ir salīdzinoši reta neredzamā diagnoze - psoriātisks artrīts. Tā ir autoimūnā saslimšana, kas izpaužas kā hronisks locītavu iekaisums un stereotipiski tiek asociēta ar vecu cilvēku slimību. Taču artrīts nediskriminē - ar to slimo cilvēki visās vecuma grupās, taču gados jaunākie bieži vien nenonāk pie pareizas diagnozes laicīgi, tāpēc ikdienā cieš lielas sāpes. 

Ko nozīmē dzīvot ar neredzamu saslimšanu Latvijā? Kādas ir atziņas par ārstēšanas procesu un sabiedrības informētību? Kā domāt pašam par sevi un savu veselību, pat ja esi jauns un tevi tas it kā neskar? Par šiem un citiem tematiem saruna ar Miķeli Bendiku "Neredzamajos cilvēkos".  

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu