Ķīna atteikusies iepirkt Krievijas naftas vadā piesārņoto naftu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīna atteikusies iepirkt Krievijas naftu, kas iepriekš tika piesārņota naftas vadā “Družba”. Kā vēsta aģentūra “Reuters”, Ķīnas muitas iestādes aizliegušas pircējiem iegādāties naftu, kurā ir paaugstināta hlorīdu koncentrācija.

Tiek norādīts, ka atsevišķās naftas piegādes partijās šis rādītājs bijis aptuveni 10-20 reižu augstāks, nekā pieļaujams. Tā rezultātā pasaulē lielākais naftas tirgotājs – Šveices un Nīderlandes kopuzņēmums “Vitol” bija spiests sūtīt naftas tankerus atpakaļ uz Eiropu un Dienvidaustrumu Āziju. Līdzīgi rīkojusies arī cita naftas tirdzniecības kompānija “Glencore”.

Pēc “Reuters” rīcībā esošās informācijas, joprojām nav iespējams atrast pircēju vairāk nekā vienam miljonam tonnu naftas. Naftas vērtība ir aptuveni 500 miljoni dolāru.

Ķīnas varasiestādes un naftas tirgotāji attiecās komentēt šo situāciju, savukārt Krievijas varasiestādes žurnālistu pieprasījumu pēc informācijas ignorējuši.

Tiek norādīts, ka naftas vads “Družba”, kas šķērso astoņas Eiropas Savienības valstis un ir garākais pasaulē. Aprīļa beigās Krievija saskārās ar problēmām, ko radīja naftas piesārņojums. Baltkrievija apturēja naftas produktu eksportu uz Ukrainu, Poliju un Baltijas valstīm norādot, ka naftas kvalitāte ir pārāk zema.

Naftas vada problēmu dēļ radušies zaudējumi Baltkrievijai novērtēti vairāku simtu miljonu eiro apmērā. Baltkrievijas varasiestādes cer, ka līdz augusta vidum izdosies atjaunot naftas eksportu pilnā apjomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu