No „Saskaņas” izslēgtais četrinieks varētu atbalstīt Burovu Rīgas mēra amatā (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
No partijas "Saskaņa" četri izslēgtie Rīgas domes deputāti Valērijs Petrovs (no kreisās), Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs piedalās preses konferencē, kurā informē par atsevišķas frakcijas izveidi pašvaldībā.
No partijas "Saskaņa" četri izslēgtie Rīgas domes deputāti Valērijs Petrovs (no kreisās), Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs piedalās preses konferencē, kurā informē par atsevišķas frakcijas izveidi pašvaldībā. Foto: Paula Čurkste/LETA

No partijas „Saskaņa” izslēgtie četri Rīgas domes deputāti, kas izveidojuši "Neatkarīgo deputāti frakciju", ir gatavi atbalstīt "Gods kalpot Rīgai" (GKR) virzīto Oļegu Burovu Rīgas mēra amatā un būtu ar mieru veidot trīs frakciju koalīciju kopā ar "Saskaņu", to šodien apstiprināja frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs un tās pārstāvis, vicemērs Vadims Baraņņiks. Taču, lai paustu Burovam atbalstu, frakcija mēra amata kandidātam izvirzījusi atsevišķas prasības, tai skaitā vicemēra krēslu.

"Neatkarīgo deputātu frakcijas" vadītājs Valērijs Petrovs  teica, ka šodien tikšanās laikā ar Burovu pārrunāti iespējamie sadarbības modeļi un nosacījumi. 

Piemēram, frakcija vēlētos, lai domē tiktu izveidots prezidijs, kurā darbotos mērs un vicemēri. Tāpat frakcija vēlētos diskutēt, kuri tieši kandidāti tiks virzīti darbam prezidijā, kā arī izvirzījusi citus priekšlikumus.

Petrovs uzsvēra, ka Burovu atbalstīs tika kompromisa gadījumā. "Patlaban ir skaidrs, ka "Saskaņas" frakcija nav gatava iziet uz kompromisu, proti, viņi pieprasa, lai Vadimam Baraņņikam tiktu atņemts vicemēra amats, taču mēs tam neesam gatavi," sacīja Petrovs.

Viņš pauda, ka Baraņņikam ir desmit gadu pieredze domē un viņa palikšana amatā būtu likumsakarīgs lēmums. Petrovs arī piebilda, ka būtu gatavs darbam, ja otru vicemēra amatu ieņemtu kāds no "Saskaņas", taču ne Sandris Bergmanis (S).

Tikmēr pats Bergmanis aģentūrai LETA pauda nostāju, ka "Saskaņa" nav gatava saglabāt Baraņņiku vicemēra amatā. Šādu viedokli pauda arī "Saskaņas" deputāts Mihails Kameņeckis, norādot, ka zināmi kompromisi sadarbībai ar "Neatkarīgo deputātu frakciju" teorētiski iespējami ir, bet par tiem vēl ir nepieciešams diskutēt.

Patlaban Rīgas dome ir sašķelta astoņās frakcijās un strādā bez mēra. Burova kandidatūru mēra amatam izvirzījusi GKR.

"Saskaņa", kas kopā ar GKR Rīgas domē veido 28 deputātu bloku, jau iepriekš solīja atbalstīt Burova kandidatūru Rīgas mēra amatam. Turpretim Rīgas domes līdzšinējās opozīcijas frakcijas - "Vienotība", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Jaunā konservatīvā partija un "Latvijas attīstībai" - jau paziņojušas, ka neatbalstīs Burova kandidatūru. Minētajās četrās opozīcijas frakcijās kopā ir 25 deputāti. Domē ir 60 deputātu vietas, un mēra ievēlēšanai vajag vismaz 31 balsi.

Savukārt jaunizveidotais deputātu bloks "Rīgai!", kurā apvienojušies deputāti Oskars Putniņš, Imants Keišs un Druvis Kleins, atteicies tikties ar GKR frakcijas pārstāvjiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu