"Ghetto Games" plakāti: Elbakjans rupji atbild žurnālistei (36)

CopyLinkedIn Draugiem X
Raimonds Elbakjans
Raimonds Elbakjans Foto: Renārs Koris

"Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elbakjans rupji noraidījis aicinājumu komentēt organizācijas Centrs "Marta" otrdienas paziņojumu par pilsētvidē izvietotajiem plakātiem.

Foto: Vai māksla var provocēt? Grīziņkalnā skandalozie "Ghetto Games" plakāti

Kā vēsta TV3 žurnālistes Montas Jakovelas sociālās saziņas vietnē "Twitter" rakstītais, Elbakjans, aicināts uz interviju par "Ghetto Games" plakātiem, paziņojis: "Lai viņas no tā centra iet d***t!"

Kā ziņots, Biedrība "Centrs "Marta"" otrdien aicināja ielu sporta un kultūras kustību "Ghetto Games" novākt pilsētvidē izvietotos plakātus, kuri, pēc biedrības paustā, ir klajš dzimumu līdztiesības pamatprincipu pārkāpums.

Biedrībā norādīja, ka pilsētvidē redzami plakāti, kuros angļu valodā izmantoti necenzēti vārdi, turklāt plakātos redzamas arī vardarbīgas ainas. Plakātos izmantoti tādi saukļi kā "Some bitches are always ready for opportunities" un "A real women never let her man go to ghetto games hungry or horny". Latviešu valodā gan plakātu tulkojums būtiski atšķiras, proti, "Dažas ir vienmēr gatavas jaunām iespējām" un "Īstas sievietes nekad nepalaidīs savus vīriešu izsalkušus uz "Ghetto Games"".

"Ghetto Games" pārstāvji otrdien skaidroja, ka ""Ghetto Games" dalībnieks ir domājošs intelektuālis, kas saskata ironiju un zemtekstu".

Foto: www.facebook.com/CentrsMARTA

Kustības projektu direktore Sanda Gertnere, savukārt, komentēja, ka "Ghetto Games" pārzina labākos komunikāciju veidus un metodes, kā uzrunāt un pulcēt jauniešu auditoriju. Mākslas darbs arī neesot pretrunā ar "Ghetto Games" un Labklājības ministrijas kampaņu "Vardarbībai patīk klusums".

Foto: www.facebook.com/CentrsMARTA

Tikmēr Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns aģentūrai LETA skaidroja, ka kritizētie plakāti nebija jāsaskaņo ar šo iestādi, jo tie nav uzskatāmi par reklāmu.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu