Grīziņkalnā noņemti "Ghetto games" plakāti (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vai māksla var provocēt? Grīziņkalnā skandalozie "Ghetto Games" plakāti
Vai māksla var provocēt? Grīziņkalnā skandalozie "Ghetto Games" plakāti Foto: Jānis Škapars/TVNET

Biedrība "Centrs "Marta"" otrdien aicināja ielu sporta un kultūras kustību "Ghetto Games" novākt pilsētvidē izvietotos plakātus, kuri, pēc biedrības paustā, ir klajš dzimumu līdztiesības pamatprincipu pārkāpums. Ceturtdienas rītā plakāti jau noņemti.

Kā novēroja portāls TVNET noņemti visi plakāti, kuros bija redzamas sievietes.

Foto: TVNET

Biedrībā norādīja, ka pilsētvidē redzami plakāti, kuros angļu valodā izmantoti necenzēti vārdi, turklāt plakātos redzamas arī vardarbīgas ainas. Plakātos izmantoti tādi saukļi kā "Some bitches are always ready for opportunities" un "A real women never let her man go to ghetto games hungry or horny".

Latviešu valodā gan plakātu tulkojums būtiski atšķiras, proti, "Dažas ir vienmēr gatavas jaunām iespējām" un "Īstas sievietes nekad nepalaidīs savus vīriešu izsalkušus uz "Ghetto Games"".

"Ghetto Games" pārstāvji otrdien skaidroja, ka ""Ghetto Games" dalībnieks ir domājošs intelektuālis, kas saskata ironiju un zemtekstu".

“Sports ir kā vienota valoda jauniešiem no dažādām nācijām, vecumiem un dzimumiem – līdz ar to arī esam centušies radīt līdzvērtīgas iespējas visiem šeit būt un piedalīties,” stāsta Raimonds Elbakjans, “Ghetto Games” līderis.

“Mēs, līdzīgi kā Centrs MARTA, iestājamies par savstarpējo cieņu, draudzību un veselīgumu – gan savstarpējās attiecībās, gan par fizisko veselību," viņš norāda.

“Viens no mākslas uzdevumiem ir raisīt diskusijas sabiedrībā. Prieks, ka māksla, ko veidoju ir tiešā veidā spējusi to darīt, raisot diskusiju par ļoti aktuālu tēmu sabiedrībā. Tāpēc sūtu sveicienu visiem savas mākslas piekritējiem un apsolu, ka mēs vēl daudzkārtīgi tiksimies dažādās diskusijās," uzsver “Ghetto Games” dizainu autors un mākslinieks Vladislavs Lakše.

“Banerus jau esam noņemuši pēc Centra MARTA lūguma,” min Raimonds. “Uzklausot otras puses viedokli, mēs saprotam un augsti vērtējam to darbu, ko Centrs MARTA dara sabiedrības labā. Esmu priecīgs, ka spējām palīdzēt centram kļūt atpazīstamākam arī mūsu auditorijas vidū. Tikai komunicējot mēs spēsim veidot cienošas attiecības sabiedrībā.”

“Gan Centrs MARTA, gan „Ghetto Games“ strādā ar jauniešiem, cenšoties veidot veselīgu vidi jauniešu izaugsmei. Lai mazinātu vardarbību un dzimumu nevienlīdzību sabiedrībā, ar jauniešiem jārunā par savstarpējo cieņu, atbildību un nevardarbīgu komunikāciju. Tiekoties ar „Ghetto Games“, konstruktīvā sarunā pārrunājām darbu dzimumu līdztiesības veicināšanai, kā arī atradām kopīgus saskares punktus.  Novērtējam „Ghetto Games“ veikto darbu jauniešu vidū un priecājamies, ka Centra MARTA un sabiedrības viedoklis ir sadzirdēts un minētie plakāti ir noņemti. Ceram, ka turpmāk ar „Ghetto Games“ kopīgā komunikācijā varēsim veicināt sarunu par veselīgām attiecībām un dzimumu lomām jauniešu vidū," saka Iluta Lāce, biedrības „Centrs MARTA“ valdes locekle.

Tāpat ziņots, ka  "Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elbakjans rupji noraidījis aicinājumu komentēt organizācijas Centrs "Marta" otrdienas paziņojumu par pilsētvidē izvietotajiem plakātiem.

Kā vēsta TV3 žurnālistes Montas Jakovelas sociālās saziņas vietnē "Twitter" rakstītais, Elbakjans, aicināts uz interviju par "Ghetto Games" plakātiem, paziņojis: "Lai viņas no tā centra iet d***t!"

Foto: Vai māksla var provocēt? Grīziņkalnā skandalozie "Ghetto Games" plakāti

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu