Likumdevēji liek apturēt "Facebook" jaunās kriptovalūtas izstrādi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

ASV varasiestādes paudušas bažas, ka sociālais tīkls “Facebook”, laižot klajā savu kriptovalūtu “Libra”, varētu mēģināt konkurēt ar dolāru, tādēļ “Facebook”, vismaz pagaidām, ir jāatkāpjas no saviem plāniem.

Kā ziņo CNN, ASV varasiestādes pieprasa, lai “Facebook” nekavējoties apturētu “Libra” izstrādi, jo pašlaik no juridiskā viedokļa Savienotās valstis nav gatavas reaģēt uz tik plaša mēroga virtuālās valūtas ieviešanu.

Pārstāvju Palātas Finanšu pakalpojumu komitejas priekšsēdētāja Maksīne Votersa pauž, ka “Facebook” plāni saistībā ar “Libra” ir ļoti ambiciozi, un tos nedrīkst īstenot, pirms panākta vienošanās ar finanšu sistēmas regulatoriem visā pasaulē.

Tāpat ar dažādiem lūgumiem pie sociālā tīkla vadības vērsušās vēl aptuveni 30 organizācijas norādot, ka “ASV un citu valstu regulējošās sistēmas nav gatavas risināt jautājumus par valsts suverenitāti, korporatīvo varu, patērētāju aizsardzību" un citiem ar projektu saistītiem jautājumiem”.

Varasiestādes pauž, ka vēlas uzklausīt sabiedrības viedokli par "kriptovalūtas iespējamajiem riskiem un ieguvumiem, kā arī izpētīt likumdošanas risinājumus".

Arī Eiropas valstu līderi ir izteikuši bažas par “Libra”. Tā, piemēram, Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs aicināja “lielā septiņnieka” valstu centrālo banku vadītājus sagatavot juridiskās prasības saistībā ar „Libra” ieviešanu.

Tikmēr G20 valstu vadītāji pauda, ka “ļoti uzmanīgi seko līdzi notikumiem, kas saistīti ar kriptovalūtu un "joprojām ir gatavi jauniem riskiem". Tiesa gan, viņi neuzskata, ka šī “Facebook” jaunā kriptovalūta varētu apdraudēt pasaules finanšu sistēmas drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu