Joprojām nav skaidrības, kurp sūtīt ar "Sea-Watch" Itālijā nogādātos migrantus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas aktīvistu organizācijas "Sea-Watch" kuģa kapteine Karola Rakete
Vācijas aktīvistu organizācijas "Sea-Watch" kuģa kapteine Karola Rakete Foto: Reuters / Scanpix

Trīs nedēļas pēc tam, kad Vācijas aktīvistu organizācijas "Sea-Watch" kuģis Lībijas piekrastē uzņēma nelegālos imigrantus, kurus nogādāja Lampedūzas salas ostā Itālijā, joprojām nav vienprātības, uz kurieni viņus sūtīt.

"Sarunas turpinās," ceturtdien paziņoja Vācijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis.

Vācija solījusi uzņemt trešdaļu nelegālo imigrantu, bet Francija, Somija, Portugāle un Luksemburga arī ir norādījušas uz iespējām uzņemt daļu no migrantiem, kas atradās uz kuģa "Sea-Watch 3" klāja.

"Sea-Watch" informēja, ka migranti joprojām atrodas Lampedūzas salā.

Savukārt "Sea-Watch 3" kapteine Karola Rakete "slēpjoties Itālijā", ceturtdien paziņoja organizācijas preses pārstāvis Rūbens Neugebauers.

Raketes tēvs atklājis, ka viņa meita paliks Itālijā līdz tiesas sēdei 9.jūlijā.

Kapteine sestdien ignorēja aizliegumu un iegāja ar savu kuģi Lampedūzas ostā. Pēc tam viņu aizturēja un noteica mājas arestu, kas tika atcelts otrdien. Pret viņu turpinās kriminālizmeklēšana par Itālijas imigrācijas likumu pārkāpšanu.

Viņa uzstāj, ka tāda rīcība bija nepieciešama, lai drošībā nogādātu 40 migrantus, kas uz kuģa bija pavadījuši vairāk nekā divas nedēļas.

"Sea Watch 3" ar Vidusjūrā uzņemtiem nelegālajiem imigrantiem divas nedēļas stāvēja starptautiskajos ūdeņos pie Itālijas Lampedūzas salas līdz 26.jūnijā paziņoja, ka nepakļausies aizliegumam un iebrauc Itālijas ūdeņos.

12.jūnijā "Sea-Watch 3" uzņēma 53 cilvēkus pie Lībijas. Kopš tā brīža Itālija piekritusi uzņemt tikai 11 migrantus, kuriem ir veselības problēmas vai citi būtiski iemesli.

Itālijas valdība noteikusi, ka labdarības organizāciju kuģiem, kas pretēji aizliegumam iebrauks Itālijas ūdeņos, varēs piemērot 10 000 līdz 50 000 eiro lielu sodanaudu.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni uzskata, ka "Sea-Watch 3" vajadzētu nogādāt migrantus Vācijā vai Nīderlandē, jo tur reģistrēts kuģis.

"Sea-Watch" iepriekš lūdza Eiropas Cilvēktiesību tiesu uzdot Itālijai uzņemt "Sea-Watch" kuģus, bet tiesa 25.jūnijā prasību noraidīja.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu