Ar ko Raimonds Vējonis paliks tautas atmiņā? (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Raimonds Vējonis saka uzrunu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncertā "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka Lielajā estrādē.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis saka uzrunu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncertā "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka Lielajā estrādē. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ar šo nedēļu noslēdzas četrus gadus ilgā Raimonda Vējoņa prezidentūra. Ar ko Vējonis paliks tautas atmiņā - to uz Ogri devās skaidrot "Panorāma".

Raimonds Vējonis prezidenta amatā tika ievēlēts 2015. gada 3. jūnijā, un viena no viņa pirmajām frāzēm pēc ievēlēšanas - "Laikam no sākuma jāierauj!" - daudziem palikusi atmiņā, arī ogrēnietim Edgaram.

"Man liekas, ka viņš bija tas prezidents, kas bija vistuvāk tautai," saka Edgars.

Ogres iedzīvotāja Baiba Matisone stāsta, ka prezidents bieži klātienē atbalstījis Ogres basketbola komandu un jutis tai līdzi. "Man viņš likās ļoti vienkāršs un sastopams starp cilvēkiem," tā Baiba.

Ogrēnieši atzinīgus vārdus veltīja arī prezidenta kundzei Ivetai Vējonei, kas spējusi noturēt balansu gan starp pirmās lēdijas pienākumiem, gan cilvēcības saglabāšanu. 

Citi uzrunātie Ogres iedzīvotāji norādīja arī uz dažiem prezidenta trūkumiem - sliktajām angļu valodas zināšanām, vājo veselību, salīdzinoši biežo pārteikšanos u.c.

No nākamā prezidenta ogrēnieši sagaida konstruktīvu darbu un spēju sastrādāties.

Jaunievēlētais Latvijas prezidents Egils Levits amatā stāsies 8. jūlijā.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu