Vidzemes šosejas slavenāko graustu restorānu “Sēnīte” ar 1,5 ha zemi iegādājies pašmāju uzņēmums “Latvian Catering Company”, kas nodarbojas ar pasākumu organizēšanu. Kāda nākotne būs vienam no padomju laiku šikākajiem restorāniem, ko par arhitektūras šedevru prominenti eksperti sauca arī tad, kad “Sēnīte” bija pārvērtusies depresīvā, izlaupītā graustā?

Vēsturiskais restorāns “Sēnīte”, uz kuru padomju laikā cilvēki devās gastronomiskā svētceļojumā, atrodas Inčukalna novadā starp divām valsts nozīmes šosejām ar intensīvu transporta kustību - 25 000 automašīnu plūsmu dienā.

Pasaules arhitektūras vēriens, tehnoloģisks izrāviens, kosmiskas inovācijas, “Lāčplēša” alus, uz vietas kūpinātas vistas, šašliks, neiespējami garda soļanka, smalkmaizītes, kas “mutē kūst”. Tā "Sēnīti" raksturo tie, kas nav jaunāki par 50 gadiem. Viņiem izdevies piedzīvot restorāna spožākos laikus, kamēr viņu bērni braucot uz Valmieru vai Cēsīm ceļa malā redz tikai kārtējo graustu, ar ko valsts gadu desmitiem netiek galā.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X