Deviņas profesijas, kurās var pelnīt ar telefonu, neizkāpjot no gultas (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Mūsdienās tehnoloģiju attīstība ir ļāvusi cilvēkiem daudzus darbus veikt no mājām. Vienīgais, kas šāda veida darbam ir nepieciešams, – dators un interneta pieslēgums. Nenoliedzami, ka cilvēka dzīvē lielu lomu spēlē arī viedtālrunis, kas piedāvā faktiski tādas pašas iespējas kā dators. Arī darba tirgus nestāv uz vietas, un ir profesijas, kuru veikšanai viss, kas nepieciešams, ir viedtālrunis. Biznesa medijs “Business Insider” ir apkopojis deviņas profesijas, kurās cilvēks var pelnīt, izmantojot vien viedtālruni.

Viedtālruņu straujā attīstība un tehnoloģiskā jauda faktiski ir no jauna definējusi jēdzienu “darbs no mājām”. Arvien vairāk uzņēmumu piedāvā saviem darbiniekiem strādāt ne tikai no biroja, bet arī no mājām – viss, kas ir nepieciešams, – dators un internets. Un arī mobilais tālrunis, ja nu gadījumā steidzami nepieciešams pārrunāt kādus svarīgus jautājumus.

Mūsdienu pasaulē daudzu darbu veikšanai nav nepieciešama atsevišķa darba vieta, un daudzi uzņēmumi tieši tā arī ieekonomē naudu. Formāli ir birojs, kur darbinieki var satikt savu priekšnieku, bet darbu veikšana notiek no mājām – tādējādi uzņēmumam nav jāmaksā maksa par lielām telpām, kas netiek izmantotas. Taču tagad ir iespējams strādāt no jebkuras sev ērtas vietas pat tad, ja vienīgā lieta pa rokai ir viedtālrunis ar interneta pieslēgumu.

Kopā ar transportlīdzekli, vēlmi pavadīt ceļā ilgāku laiku nekā kā aizbraukt no savas mājvietas uz pilsētas centru, ar labām valodu vai tehniskajām zināšanām, pilna laika darbs var būt paveicams arī ar viedtālruņa starpniecību. “Business Insider” piedāvā ielūkoties šajās profesijās.

Tehniskā atbalsta speciālists

Ja cilvēks labi orientējas kādas konkrētas programmatūras vai aparatūras jautājumos, viņš var iegūt darbu kā tehniskā atbalsta speciālists kādam konkrētam tehnoloģiskajam produktam. Viņam arī nebūs nepieciešamības sēdēt kādā birojā no deviņiem līdz pieciem. Viss, kas būs vajadzīgs, – viedtālrunis, kaut gan šā darba veikšanai nepatraucēs arī dators.

Piemēram, ASV uzņēmums “Glassdoor” aprēķinājis, ka vidējā alga, ko par attālinātu darbu Savienotajās Valstīs saņem tehniskā atbalsta speciālists, ir aptuveni 2500 eiro mēnesī, kas vidēji ir vairāk nekā lielākajā daļā ASV mazpilsētu vai lauku rajonos.

Valodas skolotājs

Ir vairākas programmas, ar kuru palīdzību ir iespējams apgūt jaunas valodas, kā arī mācīt citiem savu dzimto valodu. Šajā gadījumā vienīgās prasmes, kas nepieciešamas, ir labas savas dzimtās valodas prasmes. Viedtālruņa lietotājs, kuram angļu valoda ir dzimtā valoda, var izmantot dažādas lietotnes, kas paredz valodu apmācību. Tādējādi šis cilvēks var nopelnīt summu, kas līdzvērtīga septiņiem eiro stundā. Darbs kaulus nelauž, bet tāpat – atbildības līmenis ir pietiekami augsts. Galvenais pluss – šo darbu var veikt no savas viesistabas dīvāna, vai arī pat no savas gultas.

Lietotņu testētājs

Ja jau pašlaik nozīmīgu dienas daļu pavadi savā viedtālrunī, šo laiku var izmantot arī lietderīgi, kļūstot par lietotņu testētāju. Šajā darbā viss, kas nepieciešams, – vēlme iepazīt jaunas un vēl nepublicētas lietotnes, izmantot tās un sniegt atsauksmes to attīstītājiem. Lai to darītu, viedtālruņa lietotājs var izmantot platformu, kā “AppNana”, un kļūt par lietotņu testētāju. Alga var arī nebūt naudā, bet gan citā veidā, piemēram – saņemot dažādas atlaižu kartes un iespēju savā īpašumā bez maksas iegūt ekskluzīvu programmatūru.

Koplietošanas braukšanas šoferis

Ja tev ir uzticama mašīna un viedtālrunis, maizei ir iespējams nopelnīt, izmantojot mobilo lietotni. Visā pasaulē ļoti populāri servisi ir “Uber” un “Lyft”, taču Latvijā līdzīgus pakalpojumus sniedz “Bolt” un “YandexTaxi”. Viss, kas nepieciešams šim darbam, – mašīna, viedtālrunis, kā arī – labas atsauksmes no pasažieriem.

Dažādu uzdevumu veicējs

Ar dažādu lietotņu palīdzību viedtālrunis var tikt izmantots, lai atrastu nelielus darbiņus savā apkārtnē un palīdzētu cilvēkiem. Liela daļa šādu darbu ir izdarāmi vien dažu stundu laikā, un tie sevī iever palīdzību atnest produktus no lielveikala un pat mēbeļu salikšanu un sīku remontdarbu veikšanu. Latvijā viena no platformām, kas piedāvā līdzīgus pakalpojumus, ir “GetaPro”. Šajā platformā gan pulcējas speciālisti, kas specializējas celtniecībā, apdares darbu, sadzīves un elektrotehnikas remonta veikšanā.

Sociālo tīklu ietekmētājs (influenceris)

Lai kļūtu slavens, vairs nav nepieciešams būt par aktieri vai televīzijas zvaigzni. Tāpat vairs nav nepieciešams uzņemt vairākus simtus pa pusei skandalozu “pašiņu”, lai pierādītu kompānijām, ka esi īstens influenceris. Patiesībā, arvien vairāk uzņēmumu izvēlas nesadarboties ar sociālo tīklu slavenībām, kurām ir desmitiem un pat simtiem tūkstošu sekotāju. Tā vietā izvēle krīt uz “mikro” un “nano” influenceriem, kuriem var būt vien daži simti sekotāju, bet viņi var lepoties ar neierobežotu uzticību no savu sekotāju puses.

“18+” pakalpojumu telefona operators

Jā, lai arī interneta ērā tas skan dīvaini, arī mūsdienās ir daudz cilvēku, kuri izvēlas atrast sev vienas nakts partneri, izmantojot “pieaugušo” pakalpojumu telefona servisus. Ja spēj samierināties ar dīvainajām sarunām, kādas pilnīgi noteikti būs, strādājot šādā darbā, tad arī šajā jomā iespējams strādāt, izmantojot viedtālruni. Tiesa, galvenais šā darba mīnuss – darba stundas, visticamāk, būs vēlu vakarā un naktī.

Tirgus izpētes speciālists

Ja tevi nepārsteidz zvanīšana nepazīstamiem un pat nepatīkamiem cilvēkiem, var veikt zvanus un piedāvāt dažādu industriju produktus un pakalpojumus. To vidū, iespējams, varētu būt arī aptauju veikšana par konkrētās kompānijas produktu.

Aptauju veikšanas speciālists

Pēdējais darbs, par ko raksta “Business Insider”, ir telefona aptauju veikšana. Šajā darbā viss, kas nepieciešams, ir pacietība, kā arī aptauju lapas, ko aizpildīt. Piemēram, aptauju var veikt par jaunākajām nodokļu izmaiņām un palīdzēt socioloģijas pētniekiem noskaidrot, kāds ir sabiedrības viedoklis par konkrētiem jautājumiem, tajā pašā laikā saņemot par savu palīdzību kaut nedaudz naudas.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu