"Printful" par pusmiljonu eiro iegādājies zemi centrālā biroja paplašināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "Draugiem Group" uzņēmums AS "Printful Latvia" ("Printful") noslēdzis 530 000 eiro vērtu darījumu par zemes iegādi Pārdaugavā, lai būvētu plašākas telpas centrālajam birojam Rīgā, aģentūru LETA informēja "Draugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Viņš sacīja, ka iegādātā zemes gabala platība ir 6758 kvadrātmetri un atrodas tieši blakus "Printful" birojam Ojāra Vācieša ielā 6b.

Palkavnieks norādīja, ka sākot no 2017.gada pavasara, kad "Printful" centrālais birojs pārcēlās uz gandrīz 3000 kvadrātmetru plašām telpām Torņakalnā, uzņēmums pieaudzis par vairāk nekā 200 darbiniekiem. Patlaban centrālajā birojā ir 180 cilvēku, bet ražotnēs ASV, Meksikā, Latvijā un birojā Barselonā - 420. Uzņēmums prognozē līdzīgu darbinieku skaita pieaugumu arī turpmāk. Patlaban "Printful" ir atvērtas 40 vakances IT, finanšu, dizaina, ražošanas un administrācijas pozīcijās.

LETA jau ziņoja, ka aprīlī "Draugiem Group" pārcēlies no biroja telpām Ojāra Vācieša ielā 6b uz 800 kvadrātmetru plašām telpām Krasta ielā 44.

Palkavnieks sacīja, ka iepriekšējās biroja telpās Ojāra Vācieša ielā paliek "Draugiem Group" ietilpstošais uzņēmums "Printful", kuram straujās izaugsmes dēļ nepieciešamas visas biroja telpas.

Pēc Palkavnieka sacītā, līdz ar rudeni īrēto telpu platība pieaugs par vēl 800 kvadrātmetriem, jo "Draugiem Group" komandai pievienosies uzņēmums "Mapon", kas pagaidām atrodas Ojāra Vācieša ielā.

Palkavnieks informēja, ka jaunajās telpās būs uzņēmumi "Roadgames", "Vendon", "Istabai", "draugiem.lv", "PerkamKopa.lv", "Desktime", "GiftCard", "Fastbrands" un no rudens arī "Mapon". No rudens birojā Ojāra Vācieša ielā atradīsies tikai "Printful".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada aprīlī "SEB banka" izsniedza 3,1 miljona eiro ilgtermiņa aizdevumu uzņēmumam SIA "Printful Properties" biroju ēkas iegādei Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6B.

Attiecīgā ēka renovēta 2015.gada pavasarī, un šis projekts apbalvots ar atzinību būvniecības nozares ikgadējā konkursa "Gada labākā būve Latvijā 2015" nominācijā "Pārbūve". Tās kopējā platība ir 2980 kvadrātmetru, un papildus darba telpām tajā būs arī kafejnīca kompānijas darbiniekiem, brīvdabas atpūtas zona, konferenču un produktu prezentāciju zāle.

"Draugiem Group" reģistrēta 2017.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 35 000 eiro. Kompānijas grupā ietilpst 10 uzņēmumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu