Krievija pagarina apcietinājumu Ukrainas jūrniekiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas tiesa trešdien pagarināja novembrī anektētās Krimas piekrastē sagūstīto Ukrainas jūrnieku apcietinājumu vēl uz trim mēnešiem, kamēr vienlaikus turpinās Maskavas un Kijevas sarunas par gūstekņu apmaiņu.

Maskavas Ļefortovas rajona tiesa nosprieda, ka 13 Ukrainas jūrniekiem jāpaliek apcietinājumā vēl trīs mēnešus līdz 24.oktobrim.

11 pārējo jūrnieku lietā lēmums trešdien tiks pieņemts vēlāk.

Jūrniekiem draud līdz sešiem gadiem cietumā par Krievijas robežas nelegālu šķērsošanu.

Kā pavēstīja apcietināto advokāts Nikolajs Polozovs, Krievija un Ukraina šobrīd ved sarunas par iespējamo gūstekņu apmaiņu.

Arī Ukrainas cilvēktiesību ombudsmene Ludmila Deņisova, kas arī piedalījās tiesas sēdē, apliecināja, ka notiek sarunas par jūrnieku un citu apcietināto ukraiņu atbrīvošanu.

Pagājušā gada 25.novembrī Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā, kas savieno Melno jūru un Azovas jūru, sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas tika aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus, no kuriem trīs bija ievainoti, Krievija nogādāja Maskavā, kur viņiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums saistībā ar apsūdzībām par nelegālu robežas šķērsošanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu